– Det er ikke en norsk arbeidsplass verdig

Ny rapport avdekker at Shell på Nyhamna overkjørte de ansatte i den største omorganiseringen på anlegget noensinne.

Ser endring – Det Shell har gjort på Nyhamna er i beste fall klønete – i verste fall en bevisst omgåing av lova, sier Bitten Nordrik og Eivind Falkum ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Forskerne ser med bekymring på at norske arbeidstakere får mindre medbestemmelse på jobben, og mener olje- og gassbransjen er spesielt utsatt.  Foto: Audun Braastad

Nyhamna har et kjempeproblem med å praktisere ansattes medbestemmelse etter lovverket.

Eivind Falkum, forsker
Pluss +

– I lys av rapporten er det naturlig å spørre hva slags kompetanse lederne på Nyhamna har om Arbeidsmiljøloven og ansattes medbestemmelsesrett, sier forsker Bitten Nordrik ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) til Romsdals Budstikke.