– Når vi ser på utviklinga i bransjen, så er det til dels store endringer i strukturen. Vi får større konstellasjoner og stadig flere drifter med de synergier som kan oppnås gjennom slike stordriftsfordeler. Jeg tror vi kan styrke driften og bidra til å sikre arbeidsplassene her i Molde ved å gjøre et salg nå.

«Omringet» av Auto 8-8

I utgangspunktet var Haukebø & Rødseth ikke til salgs da Terje Sildnes først tok kontaktet i fjor høst, sier Ole Bjørn Rødseth.

– Vi hadde til da ikke vært inne på tanken om å selge bedriften, sier han.

– Auto 8-8 har fra før butikker på Eide, i Kristiansund og de eier også Vestlandske Auto i Ålesund. Så da vi fikk henvendelsen fra dem, måtte vi ta det opp til en realitetsdrøfting i familiene som eier Haukebø & Rødseth. Vi kom til at vi var villige til å gå i en dialog for å høre hva de ønsket. Etter noen diskusjoner kom vi fram til en løsning som vi begge kan leve med.

– Lever ikke av historikken

– Haukebø & Rødseth fyller hundre år neste år. Er det litt sårt å selge familiebedriften rett før et slikt jubileum?

– Vi lever ikke av historikken. Sånn sett er hundre bare et tall. Det har vært endringer i eierforholdet også tidligere. Familien Haukebø skilte vi lag med i 1984, da vi flyttet inn i bygget her på Fuglset. Dette var samme dag som jeg ble daglig leder – jeg er tredje generasjon Rødseth i firmaet. Samtidig er dette et familieselskap med flere eiere. Løsningen vi velger nå, med salg av bilforretningen, gjør at vi heretter blir en eiendomsforvalter. Familien Rødseth kan jobbe videre med sine prosjekter rundt eiendom.

– Litt vemodig

– Vi ser framover. Og ønsker med dette å få inn en ny, sterk eier. Vi vil at Haukebø & Rødseth skal være en sterk aktør i bilbransjen i Molde også i årene som kommer, sier Ole Bjørn Rødseth.

– Men litt vemodig er det. Det oppleves selvsagt litt rart, men sånn er verden – den er i stadig endring. Haukebø & Rødseth har også endret seg gjennom årene. Firmaet ble tuftet på rutebildrift, denne delen av virksomheten ble solgt til Norgesbuss i 1996, som nå er blitt Nettbuss.

– Vi mener dette er en god og fremtidsrettet løsning for bedriften, sier han.