– Vi ønsker mindre hytteutbygging i tun, men aller viktigst er å få et skianlegg for bygda Isfjorden, sier Renate Soleim (H).

Da planene om en storstilt hytteutbygging i Isfjorden ble kjent, utløste det mange reaksjoner. Noen jublet, andre protesterte heftig.

Fortsett planleggingen

I kommunestyret torsdag diskuterte politikerne hvilke signaler de ønsker å sende til utbyggerne som står bak prosjektet Fjellandsbyen. Konklusjonen ble at kommunestyret stiller seg bak planer om fjellandsbyen, men ikke i storformat. Politikerne vil ikke gjøre Isfjorden om til en variant av Bjorli eller Beitostølen.

– Investorene kan jobbe videre med planer om utbygging av områder i Isfjorden. Men det blir ikke tusen hytter der, sier Renate Soleim (H) som er leder for planutvalget i Rauma kommune.

Ønsker lysløype og skianlegg

Kommunestyret var ikke veldig tydelig når det gjelder hvor mange hytter de ser for seg. Derimot vedtok kommunestyret at det må sikres tilstrekkelige arealer i området Stormyra og Bruhaugen til stier, skiløyper og alpinanlegg.

– Jeg ser som det viktigste at vi klarer å legge til rette for et bra skianlegg for folk i Isfjorden. Derfor er det viktig å signalisere at det må settes av arealer til lysløype, og et eventuelt framtidig alpinanlegg. Isfjorden er skibygda, og de kvalitetene skal vi ta vare på, sier Renate Soleim.

Hytter samles i tun

Hun sier kommunen er opptatt av at hyttebygginga som planlegges, må tilpasses terrenget på en sånn måte at hyttene ikke blir dominerende.

– Vi ser for oss hytter som kan bygges i tun. Litt annerledes enn det vi ser for eksempel på Bjorli. For meg som lokalpolitiker er det viktig at folk i Isfjorden ikke skal føle seg overkjørt. Vi ønsker utvikling av bygda, og der trenger vi investorer som ser muligheter. Men utbyggingen skal skje kontrollert og ikke være dominerende, sier Renate Soleim.

Debatten i kommunestyret viste at politikerne ikke er helt sikker på hvordan utbyggingen av hytteområdet og skianleggene blir.

Foreslo å ta en pause

Arbeiderpartiets Eirik Jenssen mente det ville vært fornuftig å stoppe opp, og sørge for skikkelige planer for prosjektet med utbygging i Isfjorden.

– Usikkerheten rundt dimensjonene på fjellandsbyen har skapt bekymring blant folk, sa Jenssen og foreslo å utsette kommunestyrets uttalelse.

Andre politikere mente hytteutbygging høres bra ut, men da i mindre skala enn det som først ble presentert av utbyggerne.

– Hyttetun høres bra ut. Og atkomstvegen må ikke føres gjennom boligområdet i Isfjorden, sa Ole Kjell Talberg (Sp).

Lysløype og skianlegg

Arne S. Lillehagen (V) mente kommunestyret måtte peke ut retning for videre planlegging av Isfjorden-utbyggingen.

– Å snakke om Fjellandsbyen dreper debatten. Vi er ikke i nærheten av å tenke oss Bjorli-dimensjoner. Vi skal åpne for hyttebygging, for hytter i tun, en suksessiv utbygging, sa Lillehagen.

Kommunestyret var også opptatt av at det blir mulig å anlegge lysløype og lage skianlegg i området Stormyra-Bruhaugen.

Med solid flertall sa kommunestyret ja til å gå videre med planleggingen av en fjellandsby, men med klare tanker om at tallet på hytter reduseres, og kan bygges ut etappevis.