Skåla-jenta gikk inn til den sjette beste tida i prologen, og styrte det meste av kvartfinaleheatet fra front. Men i semifinalen kom hun til kort, og endte til slutt på en tiendeplass.

– Tiendeplass i et verdenscuprenn er bra, men jeg må si at jeg likevel ikke er helt fornøyd. Jeg følte meg sterk nok for finale i dag, og hadde veldig lyst til å gå den. Prologen gikk kjempebra, og kvartfinaleheatet var greit. Men det er små marginer i sprint. Det handler om taktikk, posisjonering og mye annet. I semifinalen fikk jeg to glipptak på toppen av den første bakken, som førte til at jeg mistet den gode posisjonen jeg hadde. Jeg kom på hælene, og kom for langt bak i rekka. Jeg ble nummer fire på nedkjøringa, i stedet for nummer to. Jeg følte det ble litt stang ut, sier hun til Romsdals Budstikke.

Heidi Weng vant rennet foran Maiken Caspersen Falla og svenske Hanna Falk.

Går renn lørdag og søndag

Vikhagen Gjeitnes ble vraket fra elitelandslaget før årets sesong, og er nå med i privatlaget Team Telemark. 31-åringen har åpnet sesongen godt, og vant Gålåsprinten sist helg. Da hadde ikke landslagssjef Vidar Løfshus noe annet valg enn å ta henne ut til verdenscuprennene på Lillehammer i helga.

Lørdag går hun fem kilometer skøyting, mens på søndag venter den ti kilometer lange jaktstarten som fullfører «minitouren».

– Det er ekstra surt at det ikke ble finale i dag, siden jeg har følt meg i god form. Det er fortsatt to dager igjen av touren, men det var fredag som på mange måter var min dag. Neste klassisksprint i verdenscupen er ikke før i Drammen i mars, sier Vikhagen Gjeitnes som ikke har satt seg noen resultatmål for resten av rennene på Lillehammer.

Neste helg skal hun gå tre renn på samme sted i Skandinavisk cup. Med gode prestasjoner og resultater der kan hun vente seg en solid belønning.

– Den cupen er viktig, for den som leder etter neste helgs renn får friplass til de neste verdenscuprundene. Der er også Tour de Ski inkludert, som det hadde vært veldig artig og vært med på, sier hun.

Føler med Johaug

Tidligere i uka kom påtalenemnda i Antidoping Norge med sin anbefaling at Therese Johaug bør utestenges i 14 måneder etter at hun testet positivt på dopingstoffet clostebol tidligere i år.

– 14 måneder er lenge for en som ikke får gjøre det man trener og jobber mot døgnet rundt. Det er en veldig lei sak, og jeg kan ikke si annet enn at jeg føler med Therese, sier Vikhagen Gjeitnes.

– Hva er dine tanker om lengden på straffen Antidoping Norge mener er riktig?

– Det er lenge, men jeg kan ikke uttale meg om hva som er rettferdig eller ikke. Så godt kjenner jeg ikke saken, sier hun.

PS: Domsutvalget i Norges Idrettsforbund skal nå behandle Johaug-saken, men det er foreløpig uklart når en dom vil være klar.