Kitty Eide hos AS Norske Shell er kommunikasjonssjef for Draugen- og Ormen Lange-feltet. Hun sier at de ikke kjenner seg igjen i Kjørsviks framstilling av forholdene på Nyhamna.

Har hatt utfordringer

Eide sier videre at de har hatt utfordringer med samarbeidsklimaet på Nyhamna, men at de har fulgt opp dette systematisk i henhold til blant annet norsk regelverk.

– Vi avviser at varsling om kritikkverdige forhold angående sikkerheten på Nyhamna var årsaka til at arbeidsforholdet ble avsluttet. De konkrete sikkerhetsrelaterte innspillene ble tatt på alvor og fulgt opp, sier hun, og legger til:

– Vi oppfordrer alle våre ansatte til å si fra, noe de kan gjøre både direkte og anonymt.

– Iverksatte ikke overvåking

Eide bekrefter at Shell fikk tilgang til bildene som ble tatt av Kjørsvik da han var sjukmeldt.

– Disse ble brukt i tvistesaken, men bedriften iverksatte ikke overvåking av den tidligere ansatte.

Både innleide og faste ansatte

Nyhamna har en bemanningsprofil som består av en kjerne med faste ansatte i drift.

– I tillegg har vi en driftsmodell som baserer seg på at en del tjenester blir innleid gjennom entreprisekontrakter og innleid kompetanse. I perioder med høg aktivitet vil vi måtte foreta mer innleie, sier Eide.

– Vi er avhengige av at også ressursene vi leier inn gjennom eksterne leverandører fyller kompetansekravene knyttet til oppgave de skal utføre. Vi forholder oss til lover og regelverk som gjelder innleie og midlertidig ansatte, fortsetter hun.

Urimelig uttalelse

– Jeg er uenig i denne uttalelsen fra Waltherzøe. Den norske trepartsamarbeidet er en grunnpilar for oss, sjøl om det ikke er uvanlig at vi er uenige med fagforeninger, sier Eide.