Moloen som ble bygget på eiendommen til Bjørn Ketil Myrset på Røvikneset denne høsten har nå vært gjennom sin første klagebehandling.

Rivingsvedtak

Moloen, eller piren som den også omtales som, var krevd revet av Molde kommune, fordi de mente Myrset ikke hadde byggesøkt og dermed heller ikke fått godkjent oppføringen av den. De har varslet å ilegge tvangsmulkt dersom moloen ikke fjernes innen 30. november. Også rivingsvedtaket er påklaget av Myrset.

Settefylkesmann

Myrset søkte opprinnelig om dispensasjon fra reguleringsplanen i slutten av april. I midten av mai avviste kommunen søknaden, noe Myrset umiddelbart klaget på. Molde kommune behandlet klagen i midten av juni, og valgte da å opprettholde sitt vedtak. Dermed gikk saken til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for behandling.

Ufullstendig søknad

En av grunnene til at Molde kommune avviste søknaden fra Myrset, var at den ikke hadde det innholdet som kreves i slike saker. I vurderingen fra Fylkesmannen heter det at «Fylkesmannen er enig med kommunen i at søknaden ikke gir tilstrekkelig informasjon om tiltaket som omsøkes» og «Søknaden er ufullstendig».

Dermed konkluderer Fylkesmannen med å stadfeste kommunens avvisning:

«Fylkesmannen finner ikke grunn til å sette Molde kommunes avgjørelse i saken til side. Klagen har ikke ført frem», konkluderer Fylkesmannen med.

Vedtaket er endelig og kan ikke påklages videre i forvaltningen.