Byggmester Atle Hoem (47) er bosatt i Molde, men bygger mest hjemme på Batnfjordsøra. Det passer den godeste Atle aldeles utmerket. Ordføreren også.

– Det er artig å bidra. Jeg liker meg godt på Batnfjordsøra. Det er tross alt hjemplassen min. Nå får jeg dra hit på jobb hver dag selv om jeg bor i Molde. Det passer meg perfekt. Jeg er stor bygdepatriot og gleder meg over responsen på våre byggeprosjekt i Gjemnes, sier Atle Hoem til Romsdals Budstikke.

Grønnbygget

Han driver Hoem Bygg AS, som har åtte ansatte. Bedriften har hovedkvarter i Grønnbygget i sentrum – et steinkast fra den gamle idrettsplassen, hvor de har satt opp to åttemannsboliger og nå er i gang med to firemannsboliger.

– De åtte siste leilighetene ble solgt på 14 dager. Det er helt utrolig bra og veldig motiverende. Det er flest godt voksne og eldre som kjøper leilighet, men også yngre og etablerere. En fin miks. Responsen på våre byggeprosjekt viser at Batnfjordsøra sentrum er attraktivt, sier Atle Hoem.

Ordfører Knut Sjømæling synes budskapet er som musikk i ørene. Gjemnes har slitt med nedgang i folketallet siden tusenårsskiftet, men fra i fjor til i år er det vekst. Nå er det 2601 innbyggere i Gjemnes. Sjømæling mener at Hoem Bygg sine mange leilighetsprosjekt er en viktig bidragsyter.

Får skryt

– Atle og hans dyktige snekkere gjøre en fabelaktig innsats. De kjøper opp tomter i sentrum og bygger kvalitetsboliger som folk vil ha. De har også bygd oppe i Solsida og på Bergsøya. Slike initiativ bidrar til vekst og positivitet i Gjemnes. 28 boenheter i sentrum i løpet av seks år er imponerende. Totalt er det snakk om 38 boenheter i Gjemnes fra dette firmaet, og mer er på gang. Klart vi er fornøyde, sier Sjømæling.

Atle Hoem forteller at det begynte i 2010 med at han kjøpte den gamle trappefabrikken i sentrum. Bygget ble ombygd til fire leiligheter. Siden har det bare vært opptrapping. Etter at de to siste firemannsboligene er ferdig til våren, er det også ytterligere en firemannsbolig på gang i samme nabolag.

– Vi har bygd boliger for en samlet salgsverdi på rundt 60 millioner kroner på Batnfjordsøra hittil. Byggekostnadene er de samme uansett hvor vi bygger, men tomteprisene er jo lave her, påpeker Atle Hoem, som har fått et sgodt rykte for å tenke kvalitet i alle byggets detaljer og materialvalg.

Gunstig

– Firemannsboligene vi nå bygger og som er solgt, går for mellom 1,9 og 2,4 millioner kroner. Da med et boareal fra 75 til 86 kvadratmeter, med to eller tre soverom, forklarer 46-åringen.

Ordfører Knut Sjømæling tror på ytterligere vekst og byggeaktivitet, ikke minst med tanke på Gjemnes og Batnfjordsøras nærhet til fellessjukehuset på Hjelset.

– Vi trenger nye byggeklare områder både i sentrum og andre deler av kommunen. Jeg tror markedet er mettet her hvor vi nå bygger. Kommunen har vært utrolig kjapp og effektiv med reguleringsarbeidet hittil, sier Atle Hoem.

– Vår rolle er å legge til rette for utbyggere som Atle. Nå har vi noen nye områder på gang. Men først må kommuneplanens arealdel ferdigbehandles, noe som vil skje neste år. Vi skal være så rask og framtidsretet som vi greier. Det er gull verdt for Gjemnes med all denne nybyggingen, fastslår ordføreren.

Atle Hoem (47) bor i Molde, men er ekte batnfjording som bidrar til vekst på Batnfjordsøra. Foto: Eirik Heen