2016 blir et svært godt år for Toyota i Romsdal. Mens Volkswagen er bestselger i Norge, har Toyota nå passert VW i Romsdal på salgslistene.

Den mest solgte bilmodellen er det likevel Volkswagen som har. Golf er fortsatt i tet hittil i år, men i oktober var det to modeller fra Toyota som gikk til topps i vårt distrikt.

Nedgang i oktober

Månedsoversikten fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at det var en nedgang på rundt ti prosent i nybilsalget i oktober både på landsbasis og i Romsdal. Men fortsatt ligger nybilsalget hittil i år over tallene fra 2015.

Populært med leasing

Stadig flere velger å lease nybil, det gjelder også private. Over 50 prosent av nybilkjøpene i oktober gikk enten til firma eller privat leasing, viser tall fra OFV.

Avgiftspolitikken har ført til at stadig flere velger hybridbiler. Kombinasjonen elmotor og bensin utgjør nå over halvparten av alle nybilsalg. Tross usikre utsikter om hva som skjer med dieselbiler utgjør fremdeles dieselbilene 30 prosent av nybilsalget. Biler som trekker på alle fire er fortsatt populære, mer enhver tredje nybil er en firehjulstrekker.

Varebilsalget hadde også en nedgang i oktober. Her er Mercedes markedsleder i vårt distrikt, med Peugeot, Volkswagen og Ford på de neste plassene.

Elbilsalget går ned, men BMW i3 hender seg godt og var den mest solgte elbilen i Romsdal i oktober. Foto: Olav Skjegstad