Fra Skåla til Fræna for å få barnehageplass. Det er realitetene for flere småbarnsforeldre fra Skåla, som har sikret plass til barna sine i den nye barnehagen med lange navnet Krohnstad Montessori Eventyrlige Skaret.

Jobber i byen

Hanne Eidem Synnes og Martin Øie Berg har barna Vilde (2) og Vetle (1). Storesøster har allerede begynt i den nye barnehagen på Skaret, mens lillebror også snart skal begynne der.

– Vi jobber begge i byen, så da passer det godt med Skaret. Ungene er veldig glad i å være ute, og her oppe får de mye aktivitet i frisk luft. Dette er en annerledes og spennende barnehage med en  interessant pedagogikk, mener Hanne Eidem Synnes.

Den nye barnehagen på Skaret er godkjent for 28 barn. Hittil er de 12 barn, før jul øker de til 15. Daglig leder Edith Krohn Marleau ser et stort potensiale på Skaret. Fra før av har de fire avdelinger med til sammen 80 barn på Krohnstad.

– Når vi nå også er i gang på Eventyrlige Skaret er det mer som et eventyr. Det er en drøm som er oppfylt, takket være gode krefter og gode hjelpere. Klokkargården egner seg perfekt til barnehage. Fræna kommune var umiddelbart positiv og Geir Rødal på Skaret har vært en stor støtte og medhjelper. Det er mange som må takkes, sier Krohn Marleau.

Frukttrær

Geir Rødal overrakte to frukttrær som åpningsgave. Skaret åpnet som en liten kiosk i 1960, 56 år seinere er det et vell av tilbud og aktiviteter på Skaret. Og nå altså også barnehage.

Fræna-ordfører Tove Henøen (Sp) sørget for den offisielle åpningen.

– Dette er den tiende barnehagen i Fræna, snart åpner nummer 11 på Jendem. Fræna har nå sju private og tre kommunale barnehager, med til sammen 525 barn. Det er litt spesielt at vi har så stor overvekt av private barnehager, men det er nettopp fordi vi tror på det mangfoldet som private barnehager gir, og som ikke minst denne barnehagen er et utmerket eksempel på. Vi syntes det var en strålende ide da Edith ønsket å benytte de fantastiske omgivelsene på Skaret til barnehage, sier Henøen.

Utålmodig

– Edith er en kreativ og utålmodig sjel. Men i dette tilfellet kan jeg skrive under på at det har gått raskt også i den kommunale prosessen. Montessori er nytt for meg, og her er det skapt en utrolig fin atmosfære. Skaret er ei perle som vi i Fræna er stolte av, fastslår Fræna-ordføreren, som mener at den nye barnehagen på Skaret vil være med på å bidra til at Fræna når sine mål for barnehagesektoren.