De siste leietakerne er snart ute – på nyåret starter rivingen, ombyggingen og nybyggingen. Lønseth Eiendom AS satser på små og mellomstore sentrumsleiligheter.

– Vi tror det er et marked for slike små sentrumsnære enheter med overkommelige priser, gjerne for førstegangsetablerere, sier Trond Lønseth i Lønseth Eiendom AS til Romsdals Budstikke.

Nytt kapittel

Gjestestova AS, som Lønseth Eiendom kjøpte vinteren 2015, består av tre bygninger. Det største og eldste er bygården som har adresse Romsdalsgata 5. De to andre har adresse Øvre veg 10 og Øvre veg 12. Samtlige ble i sin tid brukt av Distriktshøgskolen i Molde, seinere har den kommunale kulturskolen og deler av Molde videregående skole fylt det meste av lokalene.

Hovedbygget i Romsdalsgata er fra 1952.

– Vi vil prøve å beholde fasaden på denne gården mest mulig som den er i dag, sier Lønseth.

40 leiligheter

Romsdalsgata 5 skal fortsatt inneholde næringsareal i første etasje. Festsalen (aulaen) i Gjestestova blir som i dag, forteller Lønseth. Men i andre, tredje og fjerde etasje blir det leiligheter.

– Vi har planlagt 24 små enheter fra noen og 20 kvadratmeter opp til rundt 80 her.

De to bygningene i Øvre veg skal rives.

– Bygningene i Øvre veg 10 og 12 skal rives. Her vil vi bygge et nytt bygg som får totalt 16 leiligheter. Der blir det også god variasjon i størrelsene – fra 40 til 100 kvadratmeter, forteller Lønseth.

Dermed blir det totalt 40 leiligheter i de to bygningene. Det er BBW som har prosjektet.

Ferdig i 2018

Lønseth forteller at kulturskolen nå har flyttet ut det meste, og at de skal rydde ut og få avsluttet alt innen nyttår. Noen av hyblene på toppen av Romsdalsgata er fortsatt bebodd, men i løpet av året vil også disse være tømt.

– Når starter arbeidet?

– Vi legger det ut til anbud i neste uke, slik at vi kan få pris og inngå de nødvendige avtalene. Målet er å sette i gang med arbeidet på nyåret. Vi vil prøve å ta alt samtidig, både renoveringen av Romsdalsgata 5 – og rivingsarbeidet og nybyggingen opp mot Øvre veg.

– Hvor stort er arealet totalt sett?

– I Romsdalsgata blir netto boareal i overkant av 1.000 kvadratmeter. Det blir også 300 kvadratmeter næring pluss 6-700 kvadratmeter i aulaen og salen her. Det er mye «dødareal» i dette komplekset. Bygget er på drøyt 3.000 kvadratmeter i dag, og mye går også med til fellesareal, boder og ganger. Vi skal også pusse opp det arealet som ikke skal selges som leiligheter, sier Lønseth.

– Det nye bygget opp mot Øvre veg blir på fire etasjer og vil ha et samlet boareal på 1.600 kvadratmeter.

– Når vil alt stå klart?

– Det er vanskelig å si når alt er ferdig, men det vil nok gå i overkant av ett år å få alt på plass. Vi tror dette kan bli et populært prosjekt. Det er bynært og det er også fin utsikt ned mot parken for leilighetene som skal bygges i Romsdalsgata.