Kommunene på  Nordmøre spriker i spørsmålet om å bli med i en ny trøndelagsregion. Gjemnes, Averøy, Tingvoll og Sunndal mener det er best at Møre og Romsdal består som i dag.

Vedtok uttalelse

Følgende uttalelse ble vedtatt av Nordmøre Regionråd Orkidé på et møte på Tingvoll fredag:

«Regionrådet mener utredningen viser at Nordmøre kan få en positiv utvikling i en større region bestående av Trøndelag og hele eller deler av Møre og Romsdal. Dette vil også bli en slagkraftig region på landsbasis, og den vil kunne ta ansvaret for framtidige og større oppgaver til det regionale nivået. For et flertall av Nordmørskommunene er dette det foretrukne alternativet i en ny regionstruktur. Et mindretall ønsker at Møre og Romsdal fortsetter som egen region.»

Samtidig ble det vedtatt at hele Nordmøre må søke nordover dersom Møre og Romsdal blir for lite til å utgjøre en egen region.

Mindretallet består av Sunndal, Gjemnes, Averøy og Tingvoll.

Tydelig uenighet

Uenigheten mellom de delene av Nordmøre som fortsatt vil være en del av Møre og Romsdal, og de som ønsker seg nordover, kom tydelig fram i debatten, som ble fulgt på Tidens Kravs nettsider.

Sunndals-ordfører Ståle Refstie reagerte på ordbruken i det opprinnelige forslaget om at "de fleste" av kommunene på Nordmøre ville nordover.

- Nå er det i hvert fall fire av oss som har signalisert at vi ønsker Møre og Romsdal som egen region. Når vi så er ti kommuner på Nordmøre, blir det feil. Da er vi delt, mente Refstie, og fikk støtte fra varaordfører Ann-Kristin Sørvik i Averøy.

- Skal vi vanne ut dette enda mer, da kan vi gå hjem, mente Smøla-ordfører Roger Osen.

- Jeg vil invitere alle til Kristiansund for å se og høre hvordan det koker i denne saken. Det er klart at det er følelser, men at vi legger vekt på at en tilknytning nordover vil gi økt motivasjon, er bare et av mange forhold vi har tatt i betraktning for å lande på vårt standpunkt, sa Kristiansunds-ordfører Kjell Neergaard.