Striden rundt portalen og naustet på eiendommen Fjellberg kan få en ende i Ålesund når partene møtes i retten 8.–10. november.

Molde kommunes vedtak om riving ble påklaget av Myrset til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Der ble vedtaket til Molde kommune stadfestet, men dette vedtaket tok Myrset ut stevning på.

– Det er portalsaka som er berammet til disse dagene. Det er ikke avklart om naustsaka kommer opp, sier Myrset.

– Hvorfor?

– Naustsaka kan ikke avgjøres før reguleringen er ferdig.

Trond Flydal, assisterende direktør i Justis- og beredskapsavdelingen hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag sier følgende om saka:

– Vi ser det som mest hensiktsmessig at begge sakene behandles samtidig, og har fått gjennomslag for det. Myrset har han anket denne beslutningen til høyere domstol, men inntil videre jobber vi med at begge sakene kommer opp samtidig.

– Myrset sier til oss at behandling av naustsaka bør utsettes i påvente av endelig regulering?

– Området er ferdig regulert. Det er han som har stevnet staten, så det er han som ber om at vedtakene blir rettslig prøvd, og da er det etter vårt syn mest hensiktsmessig at disse to sakene ses i sammenheng.

PS! Molde kommune har tidligere ilagt Myrset tvangsmulkt for manglende riving av portal og naust. Samlet er mulkten nå blitt 900.000 kroner, og øker med 1.250 kroner per dag.