39-åringen fra Bangkok har bodd 11 år i Norge. Hun har hatt forskjellige jobber, men fant ut at det beste var å prøve noe for seg selv. Dermed ble det oppstårt for Thai Take Away i begynnelsen av juni.

Ei strøken og fullutstyrt kjøkkenvogn bla innkjøpt i Sverige, og har siden stått plassert utenfor bygget til Per Hagen AS. Her holder hun åpent alle dager unntatt mandag.

To jobber

– Jeg åpner klokka 15 på hverdager og klokka 14 i helgene. Jeg har også en vaskejobb på Høgskolen i Molde, så jeg kan ikke åpne tidligere. Mitt konsept er å satse på en innholdsrik meny av thairetter, som folk har med seg hjem til middag. Og selvfølgelig vårruller. Du får ikke kjøpt pølse og brød hos meg, ler Vipavee.

Det tok litt tid å innarbeide konseptet, men nå går alt så meget bedre, ifølge 39-åringen.

Høstlige vårruller: En rykende varm leveranse er klar til levering. Foto: Eirik Heen

Kommer tilbake

– Jeg får stadig flere kunder, de fleste fra Hjelset og Kleive. Jeg blir garantert ikke rik på dette, men jeg greier meg. Og jeg skaper min egen arbeidsplass. Det er vanskelige tider i Norge nå, så dette var en god plan for meg. Jeg har lang erfaring med thaimat og har jobbet i mange år på restaurant tidligere. Jeg får gode tilbakemeldinger fra kundene, som ofte kommer igjen, forteller hun.

Vipavee har to barn og er gift med Svein Sørensen fra Hjelset. Hun trives i Norge, men gleder seg alltid til å reise tilbake til «Smilets land». Forståelig nok.

– Jeg drar til Bangkok og Pattaya i begynnelsen av desember, og blir til et stykke ut i januar. Da blir matvogna stengt. Ellers satser jeg på helårsdrift, fastslår hun.