Det sier Oddbjørn Rishaug, prosjektleder og byggeleder i Byggspesialisten A. Hammerø som grunneier av Sandvegen 17. I dag, tirsdag, behandles kommunedelplanen for Molde fra Aukra til Strande i formannskapet.

Nylig gikk sentrale Venstrepolitikere ut i Romsdals Budstikke og fryktet at det åpnes for økt fortetting nord for Sandvegen. I planen står området i dag merket som grønt – altså et område det det ikke skal fortettes mer enn dagens nivå. Rishaug mener politikerne løper fra tidligere løfter hvis ikke dette endres av politikerne.

- Jeg synes det er merkverdig at politikere som har vært med i plan og utviklingsutvalget i så mange år og som har vært med på å gi signal til grunneiere i området om at de ønsker større utbyggingsplaner i dette området nå går andre veien, sier Rishaug. Han mener Frøydis Austigard (V) i plan og utviklingsutvalget for kort tid siden ga signaler som tydet på at hun ville åpne for fortetting i den boligrekken nærmest Sandvegen fordi dette har vært signal som har styrt investeringer i området.

Ønsker å fornye

- Vi og andre grunneiere har investert i eiendommer på bakgrunn av signaler vi har fått fra administrasjon og politikere. Bygningsmassen mot Sandvegen er i dårlig forfatning og bærer preg av at den ikke er vedlikeholdt, sier Rishaug. I dag leier Hero Norge Sandvegen 17. Eiendommen brukes til å bosette flyktninger.

- Vi har jo et ønske om å fornye her. Bygningen er bort i mot utlevd. Så her må det tenkes nytt. Slik er det hele veien bort til losjehuset ovenfor Nobelbakken, mener Rishaug.

- I sin tid fikk politikerne sjansen til å tenke nytt på hele sørsiden av Sandveien  - Plassen og Det hvite hus - og når de åpnet opp for å kunne bygge 14 meter høyere enn bakkenivå i krysset Sandvegen – Myrabakken må de erkjenne at de har startet på noe som bør avtrappes opp mot en villamessig bebyggelse, mener Rishaug. Han peker på at det også allerede bygges høyt ikke langt unna. Da tenker han på  Krisesenterbygget i Øvre veg.

Vil forbli ubrukt

- Er det sånn at en fortetting i Øvre veg er mer akseptert fordi det ikke tar utsikten fra villa-eierne? Hva med de som bor på Kirkebakken omsorgssenter, er de verdt mindre, spør han retorisk. Og har følgende klare melding til politikerne:

- Om ikke Sandvegen en gang i fremtiden blir en sentrumsgate med butikker, brede fortau som trappen og taket på «Plassen» får en fin tilknytning til, vil dette taket ligge som det er i dag, ubrukt og trappen opp fra Gørvellplassen vil ende opp i en hekk i Sandvegen, sier Rishaug.

- Ser ikke noe problematisk

Frøydis Austigard (V) svarer på denne måten på kritikken om at hun går tilbake på tidligere løfter til grunneierne:

- Jeg er klar over at jeg har sagt noe om dette, men jeg ser ikke noe problematisk i det. Har fått signaler, så ok, men i den store sammenhengen så er det likevel ikke rett å fortette. Gir vi først opp denne første rekka inntil Sandvegen, så er det gjort. Da er det ikke gode grunner for å stoppe, og da er området ødelagt, sier Austigard.

- Men ser du at noen har gjort investeringer kanskje på feil grunnlag?

- Ja, men ikke alle har kjøpt på det grunnlaget. Og det er uansett en sjanse man tar. Det jeg kan si er at vi har i Venstre brukt mye tid på denne saken og har diskutert den nøye før vi har konkludert, sier Austigard.