Lauvåsen på Sylte var opprinnelig planlagt som et kommunalt boligfelt, men så ble det åpnet for privat overtakelse og utvikling av det flotte området. Elvebakken AS fikk tilslaget. Selskapet eies av Hava Utvikling AS, Dale Malo Prosjekt AS og Sylte Maskinstasjon AS. De tre lokale aktørene ser et kjempepotensial for Lauvåsen, og ser nå bare fram til å starte opparbeidingen av det nye feltet.

Kommet langt

Tusen kubikk med tømmer er allerede felt. Dette blir til flis som skal fyres opp i Tine sitt anlegg. 47 tomter for eneboliger og tomannsboliger er nå merket i øvre del av feltet, mens det i nedre del av feltet blir satset på konsentrert bebyggelse. Altså leiligheter og rekkehus. Her vil det trolig komme flere utbyggere på banen etter hvert som prosjektet vakker på seg.

Ikke bekymret

AS Norge går ikke akkurat så det griner om dagen, og arbeidsledigheten er økende, men de som satser på Lauvåsen er overhodet ikke bekymret for at dette kan føre til en dempet interesse i markedet. Heller ikke at det nå er sådd usikkerhet om det virkelig blir utbygging av Sylte skole.

På toppen av Lauvåsen: Kato Dale (f.v.), Nils Christian Harnes og Geir Sandbukt Sylte i utviklingsselskapet Elvebakken AS er klar for å bygge ut Lauvåsen i Fræna. Foto: Eirik Heen

-Se på folketallsutviklingen. Fræna er en vekstkommune.  Det vil Fræna fortsatt være. Det er mange som ønsker å bygge og bo her. Lauvåsen  har flere store fortrinn. Det nye feltet ligger omtrent midt mellom Molde og Elnesvågen. Midt mellom Moen og Malmefjorden. Det er knappe ti minutter til rundkjøringen på Årø. Lauvåsen ligger midt i arbeidsmarkedet, med Holamyra og Malmefjorden som nærmeste naboer. Lauvåsen ligger egentlig «midt i alt», sier Kato Dale, styreleder i Elvebakken AS.

Leik og friområde

Romsdals Budstikke ble med på omvisning i det kommende boligfeltet. Her planlegges det storstilt gateutbygging og flere store leikeplasser. Det blir rikelig med friområder og turmuligheter. Det blir bygd skikkelig infrastruktur med brei hovedgate og tilhørende gang og sykkelveg.

– Det beste med området, bortsett fra beliggenheten, er at det blir flotte sørvendte tomter med meget god utsikt og glitrende solforhold. Her blir det sol til klokka 23. Et annet positivt moment for de som skal bygge er at det er gunstige grunnforhold. Det blir ikke behov for å sprenge, sier Geir Sandbukt Sylte fra Sylte Maskinstasjon.

Store tomter

Eneboligtomtene blir mellom 800 og 1200 kvadratmeter. Prisen vil ligge fra 700 kroner kvadratmeteren og oppover. Altså ganske så normalt prisnivå. Det er bare å finne fram kalkulatoren.

– Vi ser for oss salgsstart første halvdel av 2017. Alt salg vil gå gjennom megler. Planen er at vi skal starte graving og arbeid med infrastruktur til våren. Så satser vi på byggestart neste høst. Lauvåsen er et stort felt som det naturligvis vil ta tid å fylle helt opp. Men vi er ikke i tvil om at det kommer til å gå unna. Dette er Frænas neste store vekstområde, fastslår Kato Dale.

Dale Malo Prosjekt AS er alltid på utkikk etter spennende boligområder å bygge i, og Lauvåsen blir ikke noe unntak, bekrefter Dale.

– Dale Malo Prosjekt har planer om å  kjøpe opp deler av området og satse på utbygging av konsentrert bebyggelse, bekrefter Dale.

Nils Christian Harnes understreker at de som kjøper tomt selvsagt står fritt til å velge husleverandør. Det blir en formidabel verdiskapning etter hvert som feltet bygges ut, med store og positive ringvirkninger.

– Og så må jeg skryte av det gode samarbeidet med Fræna kommune. Her har vi hatt en tett og konstruktiv dialog, som har gitt gode tomter, flotte arealer for leik og fritid, og helt nye og trafikksikre vegløsninger.