Den nyeste bildrømmen til Hans Jørgen Aarø ble virkelig lagt merke til under Moldestukets store bilutstilling nylig. I sin skarpe rødfarge med sort dekor er den nesten helt nye Corvetten et syn for øyet. Bak er det fire tettsittende potter og felgene er feite som bare det. Bilen oppfører seg som et villdyr, leser vi i rapporter på nettet. Hans Jørgen Aarø fra Molde er strålende fornøyd med sin nyeste amerikaner.

Aldri kjørt svensk

– Bil er min største lidenskap. Jeg har overhodet ingen oversikt over hvor mange biler som har vært i mitt eie hittil. Jeg skifter biler litt oftere enn gjennomsnittet, kan du si. Spesielt de siste årene, etter at jeg ble pensjonist. Jeg har aldri hatt svensk eller koreansk bil, ellers har jeg nok vært innom det meste av nasjonaliteter. Men det går mest i tysk og amerikansk, sier Hans Jørgen.

Han har jobbet 18 år i Nordsjøen og 20 år for Fjord1, tidligere MRF. Hans Jørgen har en utpreget maritim bakgrunn, men han framstår som atskillig mer interessert i bil enn i båt. Nå som han er pensjonist tenker Hans Jørgen «bil» fra han står opp til han legger seg. Iallfall nesten.

Litt «tullin»

– Bil er en spennende hobby og det er alltid noe nytt og spennende rundt neste sving. Bil er absolutt ingen statisk hobby. At jeg er såpass giret på biler handler nok mye om at jeg er litt «tullin» og liker å ha noe som ingen andre har, ler den svært så ungdommelige pensjonisten.

Noe som omtrent ingen andre har, iallfall her i landet, er nettopp Chevrolet-en han kjøpte i fjor. En ekte Corvette Stingray med 6,2 liters V8 under panseret, som originalt yter 466 hk.

Hans Jørgen er ikke interessert i å snakke om verken ytelser eller pris, men vedgår at det går unna hvis man absolutt vil. Vi leser oss til at denne bruker cirka fire sekunder fra stillestående til 100 km/t.

Bilen er heller ikke direkte billig. Legger vi til at Hans Jørgen også har en 2014 Audi A8, en 2006 Chevrolet Corvette (som nå er til salgs) og en ganske ålreit bobil, så skjønner vi at han bruker mye penger på bilhobbyen sin.

Ikke billig

– Det er ingen billig hobby, men den gir meg mye glede tilbake. Husk på at jeg har jobbet i Nordsjøen i snart 20 år. Bilene kan også holde seg bra i verdi. Jeg har jobbet mye, tjent ok og prøver å bruke penger på en måte som passer meg. Jeg prioriterer biler fordi det er min store lidenskap, sier Hans Jørgen.

Bilinteressen er også sosial, understreker han. I helga som var ble det tur til Gol og Vestlandstreffet for norske Corvette-eiere. Det ble nok en prisverdig tur, for Hans Jørgen vinner ofte flotte priser på utstillinger. Hans Jørgen er aktiv i amcar-klubben i Molde. Han har en stor samling bilpokaler. Og det blir garantert flere nye og spennende biler på sikt.

– Jeg er slik skrudd sammen at hvis jeg finner rett bil til rett pris på rett sted, så kan jeg fort slå til. Det betyr at jeg kjøper og selger ganske ofte, ler han.

Heftige kjøreegenskaper

Han fastslår at det finnes biler som er enda tøffere og råere enn en Corvette, men synes bilen har en spesiell sjel og en fantastisk motorlyd. Dessuten er kjøreegenskapene svært så heftige.

– Og så er det noe med at disse motorene er veldig driftssikre og tilnærmet vedlikeholdsfrie, med unntak av servicer og oljeskift. Det er evighetsmaskiner under panseret. Lydbildet er helt nydelig. Jeg er veldig fornøyd med denne bilen, som gikk 40 dager som utstillingsbil for 40-årsjubileet til Amcar Norge før jeg kjøpte den. Før det hadde den rullet sine første miles hjemme i USA, forklarer Aarø, som overlater alt ytre vedlikehold av lakk til TB Bilpleie.