Blant ildsjelene i bokseklubben er Henriette Birkeland Kitel, som selv har EM-gull og VM-sølv i boksing. Tidligere i karrieren ble hun også verdensmester i kickboksing.

– Bokseklubben lå nede noen år og ble startet opp igjen i 2001. Da var det helt naturlig at jeg meldte meg inn og representerte Molde, sier Henriette.

I dag bor hun i Molde og er nestleder og trener i klubben. Mannen Martin Kitel er hovedtrener mens veteranen Jack Einar Berg er styreleder.

– Lidenskapen for sporten er fortsatt stor. Jeg vil støtte opp om klubben og jobbe videre for stor aktivitet, forteller Henriette.

100 medlemmer

Moldekameratene Bokseklubb ble stiftet 12. januar 1946. 70 år etter har klubben i overkant av 100 aktive medlemmer.

– Av disse er det mellom 20 og 25 utøvere som trener fast og ønsker å konkurrere. Det antallet er vi fornøyd med, men vi har plass til flere som ikke har ambisjoner om å satse seriøst, sier hun.

Nå starter klubben det nye tilbudet «fitnessboksing» for kvinner. Første trening var i går.

– Dette er en allsidig treningsform som utvikler både kondisjon, styrke og teknikk. Her gjør deltakerne bevegelser i lufta og mot pute eller sekk. Det er ikke sparring, de «slåss» ikke mot hverandre, forklarer Henriette, og legger til at treningsformen er populær i for eksempel Finland.

Instruktørene Hanne Hurlen og Wanja Hansen har kurset seg og leder disse tirsdagstreningene.

Den ukentlige barneboksinga er et annet tilbud klubben satser videre på. Her er deltakerne delt i to parti; 6-8 år og 9-12 år.

– Dette konseptet minner litt om allidrett, det er variert trening med ulike øvelser som utvikler balanse, koordinasjon og samarbeid, forteller Henriette.

Boksegalla

Selve 70-årsfeiringa skal markeres med et stort arrangement i gamle Kulturhuset i Molde lørdag 19. november.

– På dagen blir det et nasjonalt rekruttstevne for barn. På kvelden vil vi lage til en skikkelig «boksegalla» som skal minne om et ekte proffstevne. Det blir høy musikk og lyskastere og tett stemning. Her skal de beste lokale bokserne vise seg fram mot gode motstandere. Vi ønsker også et samarbeid med andre greiner, som for eksempel MMA, kickboksing og karate, og arrangere oppvisningskamper. På den måten kan vi demonstrere bredden i kampsporten, sier Henriette Birkeland Kitel.