Styret i Helse Møre og Romsdal ble tirsdag ettermiddag vist rundt på Hjelset der det nye fellessjukehuset skal bygges. Arkitekt Johannes Eggen, som også var en av arkitektene som i sin tid planla Nye Molde sjukehus på Eikrem, la ikke skjul på sin begeistring for tomta og beliggenheten det nye sjukehuset på Hjelset vil få.

Unik beliggenhet

Sendes ut på høring

Planene for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, som også omfatter et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, befinner seg nå i konseptfasen. Styret i helseforetaket skal onsdag ta stilling til om konseptrapporten skal sendes ut på høring.

Styreleder Stein Kinserdal. Foto: Bjørn Brunvoll

Styreleder Stein Kinserdal er begeistret for tomta på Hjelset.

– Jeg har vært på Hjelset mange ganger og sett på tomtearealene. Tida er nok forbi da man bygget sjukehus for at øynene skulle finne hvile, men det skader ikke at sjukehuset får en flott beliggenhet som pasienter, pårørende og ansatte kan trives godt i, sier Stein Kinserdal til Romsdals Budstikke.

Gamle bygg må rives

Før byggingen av nytt akuttsjukehus på Hjelset kan starte, må de gamle murbygningene A-sentralen og B-.sentralen og et par andre bygg rives. Det vil trolig skje i 2017 eller tidlig i 2018. Byggestart for SNR på Hjelset er planlagt til 2018.