Etter en våt start lørdag formiddag, tittet sola fram og bidro til god, gammeldags martnastemning på Syltemartnan i Tresfjord - og moroa fortsetter i dag.

Da portene stengte etter første dag hadde 1350 besøkende betalt inngangsbillett. I tillegg kom de mange barna som gikk inn gratis. For første gang var det laget til egen martna for barna, med alt fra hesteriding til bamsesjukehus. Det slo veldig godt an blant de minste.

Ute på martnaplassen er det utstilling av maskiner og veteranbiler, og i de mange bodene kan man finne alt mellom himmel og jord. Noen av utstillerne var skeptisk til å flytte martnan ut fra Tresfjord skule, der de har hatt stand innendørs tidligere. Men de fleste var fornøyd med ny martnaplass, opplyser Melinda Kjersem i Tresfjord Røde Kors, som er arrangør.

Det begynte dramatisk fredag kveld da de skulle rigge opp teltene. Regn og kraftig vind gjorde at flere telt blåste overende og måtte barduneres. Men alt var ordnet til igjen da portene åpnet lørdag. Rundt 85 utstillere er på plass, noe færre enn antall påmeldte. Melinda Kjersem tror det usikre været er forklaring på dette.

- Vi er fornøyd med oppslutningen første dag. Søndag har vi åpent fra 11 til 16, da håper vi på godt besøk. Værmeldingene er også bra, så legg søndagsturen til Tresfjord, oppfordrer hun.

Les mer i Romsdals Budstikke mandag!