Nei, du trenger ikke reise langt av sted for å få de gode sommer- og ferieopplevelsene. Vi gir deg 7 tips du kan prøve. Dette er ting du kan gjøre sammen med barn, ungdom, en venn eller kjæreste - eller helt alene.

1) Elvejuving i Moldeelva

Ta på deg joggesko og badetøy eller shorts/t-skjorte og gå i selve elva fra broa over Langmyrvegen og opp til Inntaksdammen. Det er også mulig å starte helt nede ved Øvre veg, men da må du ut av selve elveleiet et par steder for å komme deg opp et par fosser. Dette er opplevelser som er å få kjøpt i mange turistdestinasjoner. Her kan du oppleve dem gratis. Det finnes kanskje en annen elv nærmere deg som er like godt egnet til elvejuving.

2) Hjertøya på langs

3) Fergetur til Ona

Det er veldig mange romsdalinger som aldri har besøkt Ona. Nå har du sjansen. Ta ferge fra Småge på Aukra eller fra Finnøya - om du kommer over Harøya. Ta med egen mat og drikke, og husk at været kan skifte fort. På Ona kan dere ta turen ut til Steffågarden som ligger på Husøya. En tur opp til fyret er selvsagt obligatorisk.

4) Glasskunst i kapellet

Utstillingen Memento Mori i kapellet på nedre kirkegård i Molde er åpen hver søndag fra 16.00 til 19.00. Dette er en utstilling med rom for stillhet, meditasjon og ettertanke. Ine Harrang fra Molde har laget utstillingen. Kombiner gjerne dette med en tur til reknesparken for å se den nye turstien som nå er ferdig der. Nyt søndagskaffen fra paviljongen på toppen eller i kafeen på Romsdalsmuseet.

5) Rampestreken

En bratt tur opp til Rampestreken fra Åndalsnes sentrum. Men til gjelgjeld er betalingen i form at utsikt - fenomenal. Husk godt fottøy, drikke og kamera. Dersom du har lett for å få vondt i knærne ved bratte nedstigninger vil skistaver eller gåstaver være til god hjelp. Turen opp tar en time i moderat tempo. Passer også for barn som kan motiveres til en godbit på toppen.

6) Kyststien i Bud

En lettgått og veldig fin tur langs svaberg og gammel kystkultur. Parker bilen ved idrettsplassen i Bud og få med deg den sørlige delen av kyststien. Ta med egen mat og nyt utsikten når du spiser nistepakka. For tøffinger er det også mulig å bade i havet.

7) Rundtur til lands og vanns

Ta bussen til Ålesund og deretter Hurtigruten tilbake til Molde. Dersom du tar en formiddagsbuss til Ålesund får du noen timer i byen før skipet kaster loss klokka 19.00. Ankomst Molde 21.45. Anbefaler kafebesøk på Kafe Lyspunktet i Ålesund før reisen til Molde.

Dra til Hjertøya i helgen. Foto: Odd Roar Lange