Da Brunvollkvartalet ble presentert for en drøy måned siden, møtte rundt 200 personer opp til informasjonsmøte. Bare fire uker seinere var 40 av 92 leiligheter solgt.

– Veldig positivt

Men presentasjonen av det store leilighetsprosjektet i Molde sentrum førte også til økt interesse for en rekke andre leilighetsbygg som er under planlegging i Molde. Det bekrefter Randi Hollingen, daglig leder for Notar Molde.

– Ja, vi merket økt interesse for leilighetene i Jordbærvegen i Årølia vest. Dette er et veldig positivt signal i markedet, sier hun til Romsdals Budstikke.

Leilighetsprosjektet i Jordbærvegen består av 27 selveierleiligheter i to bygg. Leilighetene er fra 75 til 152 kvadratmeter og er klare for innflytting i september. Det er fortsatt noen ledige leiligheter her, og det er planer om ytterligere 27 leiligheter i neste byggetrinn.

Økt oppmerksomhet

– Salget og interessen for nye leilighetsprosjekt går litt i bølger. Men vi merket økt interesse for flere av prosjektene vi har salgsansvar for da Brunvollkvartalet ble presentert. Dette var tydelig, men er egentlig ikke så unormalt, sier avdelingsleder Evy Strømme.

– Hvorfor er det sånn?

– Når slike store prosjekter blir presentert, så er det flere interesserte som vil vurdere aktuelle alternativer i markedet. Dermed får også de en økt oppmerksomhet.

– Hvor merket dere den økte oppmerksomheten best?

Laber vekst i fylket

Salget av boliger er ellers i en litt laber periode i Møre og Romsdal.

– Vi ligger bak 12-månedersveksten for landet sett under ett, forteller Randi Hollingen.

Kvadratmeterprisen for boliger sett under ett i Møre og Romsdal ligger nå 2,7 prosent over tilsvarende periode i fjor. Landsgjennomsnittet er opp 7,3 prosent.

– Det er store regionale forskjeller i landet, hvor eksempelvis Oslo de siste 12 månedene har hatt en prisvekst på hele 12,8 prosent, mens Stavanger har hatt et prisfall på sju prosent, forteller Hollingen.

Omsetningstiden i Møre og Romsdal viser også at eiendomsmarkedet ikke er brennhett akkurat nå. Ved utgangen av mai var omsetningstiden på 66 dager, over dobbelt så lang som for landsgjennomsnittet (32 dager).