I løpet av få dager vil navnene på revygruppene som har fått plass bli offentliggjort.

– Det er gledelig stor interesse for «Gapskratten» og jubileumsarrangementet vårt. Det virker som både revyartistene og ikke minst revygruppene har fått opp øynene for «Gapskratten», sier Terje Øvstedal som er festivalens ansikt utad.

På Humorfestivalen

Den lokale revy-ildsjelen var i helga på Humorfestivalen på Hemne og reklamerte for egen festival. Øvstedal er av den oppfatning at det er viktig med personlig kontakt. Flere av landsdelens beste artister og revygrupper har nå meldt om at de kommer til Vestnes og Tresfjord fra 30. juni til 2. juli.

Harald Morten Bremseth har helt siden oppstarten vært med på å sette preg på «Gapskratten» Nå blir landets mestvinnende revyartist frontfigur under årets 20-års-feiring.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Tresfjord. «Gapskratten» er en av de artigste og triveligste festivalene jeg er med på. Der møter vi mange hyggelige mennesker som står på for at de tilreisende skal ha det best mulig. Og det er kjekt å være sammen med revyvenner i flere dager. Nivå og kvalitetsmessig har Gapskratten hatt en enorm utvikling de siste årene, og fått et skikkelig løft, sier Bremseth.

Gode ambassadører

Der uttalelser som klinger godt i ørene til Terje Øvstedal, som husker godt den første telefonen han tok til Bremseth. Tresfjordingen forsto at han hadde gjort et varp da han fikk napp. Siden har Bremseth vært fast innslag, og Lånkerevyens frontfigur legger opp ferieplanene etter Gapskratten. Det har vært fast takst helt siden oppstarten at lånkbyggene legger beslag på en god del kvadratmeter til campingvogner og telt på idrettsanlegget.

– Harald Morten Bremseth og Lånkerevyen har betydd veldig mye for «Gapskratten». De har vært gode ambassadører. Det er et kvalitetstegn at de kommer tilbake år etter år, og det har gjort det enklere å rekruttere andre, sier Øvstedal.

Vil profesjonalisere ytterligere

I år kan Øvstedal friste med tre innledende forestillinger. Torsdag 30. juni blir det jubileumsforestilling med Knut Marius Djupvik.

– Det blir likevel ikke plass for alle revynumrene som ønsker å være med. Det er et kvalitetstegn, sier Øvstedal, som i år har leid Frode Eggen og Kirsti Aaberg til å bidra på den faglige siden.

– Vi har i alle år fått tilbakemeldinger på at gjestene våre blir godt i varetatt. Det skal vi fortsette med. Nå ønsker vi også å bruke ressurser på å løfte det faglige, og produktet på scenen. Jeg håper og tror det vil gjøre oss mer attraktiv på sikt, sier Øvstedal, som har hatt muligheten til å velge fra øverste hylle når det gjelder artister i kveldsteltet – mest på grunn av at Gapskratten har fått et navn og en merkevare mange ønsker å identifisere seg med.

Hva: Gapskratten 2016

Tid og sted: Tresfjord, 30. juni - 2. juli