Det ble litt teknisk krøll da videoen til låten ”Damer og topptur” skulle ha verdenspremiere på Storyville fredag kveld, men det er da man skal være glad for at den oppdiktede dansetrioen Kommu9kazjon består av skuespillere som er vant til å improvisere.

Lars Melsæter Rydjord, Hugo Mikal Skår og Bjørnar Lisether Teigen satte i gang med monologer og opptredener mens teknisk personale jobbet med å få ting i orden. Og så ble det videoframvisning, til stormende jubel for de femti personene som hadde møtt opp får få med seg slippet.

Swingers-klubb

I tillegg til at skuespillerne introduserte karakterene sine dukket Lars Melsæter Rydjord også opp med et alter ego, som er bandets manager. Han introduserte også Molde Rock- og Swingers-klubb, som bød opp til dans da det ble gjort reprise på videoen.

Hyllest

Videoen, som ble spilt inn med en bråte kvinnelige artister på Tusenårsvarden er laget av Tingh. Musikken er produsert og arrangert av Jonas Høgseth, og spilt inn i hans studio. Derimot er det manusforfatter Bjørnar Lisether Teigen som har skrevet musikken.

Dette er musikk som ligger i blodet til Teigen.

– Jeg vokste opp med danseband, og dette er en hyllest, ikke noe harselering, kunne han fortelle etter at slippet var over.

Moldemannen Lars Melsæter Rydjord påpeker at det er da haugevis av andre ting man kan gjøre narr av enn danseband. At musikken skal overskygge teateret i forestillingen "Midt i livet", som har premiere i slutten av september, er han ikke redd for.

– Musikk er jo en viktig del av teateret, sier både han og Hugo Mikal Skår.

Spilt på NRK?

Jonas Høgseth kommer løpende og sier at han har vært i kontakt med NRK.

– De er veldig interesserte i å spille denne På Dansefot, sier han.

De andre griper da tak i Jonas og skryter uhemmet av hvor flink han har vært med å få ordnet det musikalske.

– Vi har hatt det utrolig artig med dette, sier Skår. – Nå skal vi ha litt ferie, mens hver for oss skal høre på musikken, og så blir det intens øving til høsten.

Lars mener at de burde jo dratt på verdensturne nå.

– Ja, istemmer Skår.

– Vi burde bli big in Japan!

Suksess

At de hadde publikum i sin hule hånd var også klart. Ikke bare lo de så tårene trillet over monologene hver av karakterene holdt, det var også kø for å bli tatt bilder sammen med dem foran selfieveggen.

Og flere ble tatt i å nynne sangen på vei ut, mens de spiste pølser og skyldte det ned med øl.

Du kan lese mer om hva som inspirerer Kommu9kazjon: