Det er på Verma det skjer. Den lille fjellbygda øverst i Romsdalen har en stor andel eldre innbyggere, og sunnmøringen Tore Klokk (50) trives som plommen i egget i dette selskapet. Han driver Villa Verma, som ligger rett ved butikken, og sier at han tar seg en kaffe og litt bakst sammen med lokale pensjonister rett som det er.

Klokk driver også Ville Verma, en slags høydepark inspirert av «71 grader nord», der folk virkelig kan boltre seg. For litt siden fikk Klokk ideen om å gi litt tilbake til det hyggelige bygdefolket på Verma.

Frådende

– Det man kan oppleve med Ville Verma er en miks av ville naturopplevelser, heftige adrenalinkick og samtidig en dose lokal kulturhistorie. Anlegget mitt ligger mellom Kylling bru og Neagarafossen, der det tidligere var bru. Her er det de villeste fossestryk og fantastiske juv. Som skapt for luftige eventyr i zipline eller nett. Jeg fikk bare så lyst å vise noen av bygdas pensjonister hva jeg holder på med her nede, sier klatreren og fjellføreren Tore Klokk til Romsdals Budstikke.

Godt mottatt

– Verma er bygda deres, jeg er bare en innflytter. De har tatt fantastisk godt mot meg. Dette skulle jammen pensjonistene få prøve! Man kan være godt over 70 og fremdeles leike og ha det moro. Så viste det seg at det var damene som var mest interessert. Det ble ei sprek gruppe på seks damer, med en snittalder på 73, som kastet seg ut over elva i ei 60 meter lang zipline forrige tirsdag, sier Klokk.

Han tipset NRK Møre og Romsdal om stuntet, og de stilte opp med eget kamerateam. Etter planen skal det lages et eget innslag til «Norge Rundt».

Tore Klokk har taulinjer på 30, 60 og 200 meter. Et langt nett over elva er også straks ferdig. Han har investert «noen hundretusen» i Ville Verma. For pensjonistene ble det en gratis og ubetalelig opplevelse.

– Er det noe Tore Klokk kan, så er det sikkerhet. Vi følte oss trygge alle sammen. Det var en veldig god følelse. Jeg var ikke det spor redd. Tvert imot kan jeg tenke meg å prøve en lengre zipline neste gang. Det var en drømmedag for oss damene, det vil jeg si, fastslår Eli Lislien (77).

– Tore Klokk har fått til litt av et anlegg. Han har satt Verma på kartet etter at han overtok det som nå er blitt Villa Verma. Det gjør seg med en driftig og eventyrlysten sunnmøring her på Verma, ler Eli Lislien.