Sandøy er positive til Haram

Et knapt flertallet av folket i Sandøy er negativ til en storkommune med Ålesund. Da er Haram et bedre alternativ.

HARØYA: Oddvar Myklebust, ordfører i Sandøy kommune. Han ser store fordeler i en storkommune på Sunnmøre og vil aldri være med på at Ona, Orten og Sandøya skal gå mot Romsdal.  Foto: Agnar Gjendem

Pluss +

– Det er ikke så store overraskelser som kommer fram i innbyggerundersøkelsen. Det måtte kanskje være at så mange som 70 prosent er tydelig på at Haram må være med om vi skal gå inn i en storkommune med Ålesund, sier ordfører Oddvar Myklebust (Ap). Sandøy har storkommune med Ålesund og åtte andre som ett alternativ, Haram/Sandøy et annet. Torsdag kveld la de fram resultatet av innbyggerundersøkelsen. Av 891 som ble oppringt, var det 357 som svarte – 41 prosent oppslutning.