– Et veldig spennende prosjekt. Dette ser fenomenalt ut, sier Leif Rosvoll, som har enebolig i Dyrkornbakken i Molde – og sammen med kona med interesse studerer prospektet og prislista for Brunvollkvartalet.

Godt voksne

De sitter i den store salen på Brunvoll Kompetansesenter på Årø og lytter til orienteringene fra adm. direktør Terje Dyrseth i Brunvoll Holding og eiendomsmekler Kristine Gautvik-Dahl i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge om tidenes største leilighetskompleks med 92 boenheter i den indre bykjernen i Molde sentrum. Det er mange godt voksne i salen – men også noen yngre.

– Dette ser absolutt interessant ut, sier Leif Rosvoll, som ikke lenger kan måke snø og slå plen. Derfor tenker de på leilighet.

Kvalitet

Terje Dyrseth og Kristine Gautvik-Dahl viser flotte illustrasjoner av prosjektet på lerretet, bare avbrutt av et spørsmål fra en eldre kvinne i salen.

– Kan du garantere god kvalitet, spør hun Terje Dyrseth.

– Vi er ikke utbyggere på lik linje med andre. Vi er et industriselskap, og tilnærmer oss byggingen av Brunvollkvartalet på samme måte som vi gjorde med Brunvoll Kompetansesenter nod på Årø, hvor vi nå er. Dette bygget har blitt akkurat slik som vi ville ha det, med den kvaliteten vi ville ha. Det vil vi satse på også i Brunvollkvartalet. Jeg tror det er en viss forskjell på en kommersiell utbygger og et industriselskap, svarer Terje Dyrseth.

Det er Kosbergs Arkitektkontor i Molde som har tegnet prosjektet og Betonmast Røsand i Averøy som skal bygge det.

Ni millioner

Brunvollkvartalet ble lagt ut i helga, og salget starter tirsdag.

Den største leiligheten, i 7. etasje, er på 178 kvadratmeter og koster ni millioner kroner. Mens den minste er på 37 kvadratmeter, og er lagt ut med en prislapp på 1,9 millioner.

Ifølge Terje Dyrseth vil de kunne ha Brunvollkvartalet ferdig til innflytting seinest sommeren 2018. Det forutsetter at de starter bygging etter sommeren i år.

Kristine Gautvik-Dahl står som salgsansvarlig for Brunvollkvartalet i Eiendomsmegler 1.

– Hvordan er interessen for prosjektet?

– Telefonen har nesten ikke stått stille i hele dag. Det er veldig mange som har vært i kontakt på telefon, epost og via heimesida. Mange av dem har vi vært i kontakt med om prosjektet tidligere. Vi sendte ut epost til interesserte på lørdag, med prisliste og salgsoppgave, så nå tar de kontakt for å spørre om mer konkrete ting, sier hun.

Mekleren hadde på dagen over hundre på lista over interesserte.

– Det betyr ikke at hundre kjøper, men at de vil vite mer om prosjektet, sier hun.

– I Molde må en vel selge to eneboliger for å få råd til de dyreste leilighetene i prosjektet, de til 6-7-8-9 millioner kroner. Betyr det at det er flere tilflyttere som kjøper i slike prisklasser enn folk her?

– Det vil jeg ikke si. De som er på markedet, er stort sett lokale, med adresse i Molde. Du sier 6-7-8 millioner, men vi har også 3-roms til under fire millioner. Dette prosjektet har leiligheter for ethvert behov og enhver lommebok, mener hun.

– Hvordan er interessen for boliger i sentrum i forhold til utenfor sentrum, eller på landet?

– Det er ulike kjøpegrupper. Folk har behov for å flytte fra enebolig til leilighet uansett hvor de er fra i distriktet vårt. Det er blitt veldig viktig for mange å bo sentralt. Betydningen av sentralt har dessuten snevret seg inn, nå betyr det i sentrum, eller i hvert fall gangavstand til sentrum.

Førstegangsetablerere

Kristine Gautvik-Dahl sier at de har interesserte både blant dem som skal kjøpe bolig for første gang, og dem som har hatt enebolig.

– Det er jo mange små leiligheter der også. Og et nytt bygg har lave utgifter til vedlikehold, ingen fellesgjeld og lave strømutgifter, sier hun.

– Dette er vel tidenes største leilighetsprosjekt i Molde sentrum som nå blir realisert?

– Det har jo vært noen før, som Grand Fiære, som ikke har kommet helt til målstreken. Så det er veldig hyggelig å kunne presentere et prosjekt som er kommet så langt. Med 92 leiligheter tror jeg det er passe stort, i forhold til Grand Fiære med 300–400. Brunvoll-kvartalet kan kanskje være en begynnelse som gjør at mange får se at det er bra å bo slik, og som dermed kan gjøre det lettere å få realisert andre prosjekt.

– Disse blokkene er helt nede ved sjøen. Ligger de høgt nok til at stormfloa ikke tar første etasje om 50 år?

– Det skal gå bra. Hele terrenget blir hevet med ca. én meter, sier mekleren.

Første etasje i prosjektet er for øvrig satt av til næringslokaler.

Ikke restaurant

– Det eneste som er klart der, er at det ikke blir dagligvare, og ikke restaurant. For øvrig er det ingen kontrakter som er inngått ennå for første etasje, sier hun.

100 år lang historie

Når Brunvollkvartalet står ferdig i 2018, er det nøyaktig 100 år siden Brunvoll flyttet dit med motorfabrikken sin. Brunvoll ble som kjent etablert på Harøya i 1912, og flyttet etter få år til Molde.

Etter byggingen av Brunvoll Kompetansesenter nord på Årø, har thrusterprodusenten nå flyttet siste rest av sin virksomhet fra Strandgata.

– Et veldig spennende prosjekt, sier Leif Rosvoll fra Molde, som ville høre mer om Brunvollkvartalet. Foto: Bjørn Brunvoll
Terje Dyrseth i Brunvoll Holding AS. Foto: Bjørn Brunvoll