Berg og dalbane er artigere enn tog, synes Heidi Nakken. Hun liker nye utfordringer, ikke helt ulik Pippi Langstrømpes tilnærming: «Dette har jeg ikke gjort før, så det kan jeg sikkert».

Bra folk er det kjekkeste Heidi Nakken vet. om et par måneder starter hun i en jobb ingen før henne har hatt i Molde: Leder for et kreativt verksted der nye ideer skal testes ut.

1. Gratulerer med ny jobb! Hva går jobben med Protomore ut på?

– Jeg er vant til en jobb ingen egentlig vet hva er, for i ti år har jeg vært fylkessekretær for Høyre i Møre og Romsdal. Protomore er et prosjekt Kunnskapsparken i Molde og Ikuben er sammen om. Protomore skal være et viktig element i omstillinga næringslivet er oppe i. Det som skiller oss fra ei rein bransjeklynge, er at denne laben skal være ei kompetanseklynge. Vi tenker å bringe sammen ulike bransjer, folk med ulik kompetanse og ulike behov. Når du putter folk med ulik bakgrunn sammen i et kreativt laboratoriemiljø, skjer det noe. Tenk deg at du blander sensorteknologi med fiskeoppdrett og Big data. Da kan du utvikle metoder og system slik at du får full kontroll med fisken i merdene, forklarer Heidi Nakken.

Og legger til:

– Jeg tror ikke på at eksisterende industri skal legges ned og vi skal skape 250.000 helt nye arbeidsplasser. Akkurat som vi har gjort med båtene: Fra vikingene som bygget større båter, via fiskeri og tryggere båter som gjorde det mulig å gå lengre til havs og beherske havet. Vi må bygge på industrien vi har, steg for steg.

2. Går det an å leke seg til å lage nye produkt og arbeidsmåter i industrien?

– Javisst. Når du senker skuldrene og ikke tar deg sjøl så høytidelig, tør du tenke nytt og prøve nytt. Protomore kan sammenlignes med en kjempestor sløydsal med 3D-printer, laserkutter, limpistol og hønsenetting. Der lager du ting fort og billig, prøver og forkaster eller forbedrer. Flyter det, for å bruke et bilde, lager du en ordentlig prototyp.

3. Hvorfor tror du at nettopp du fikk prosjektlederjobben?

– Det burde nesten andre ha svart på. Jeg har aldri vært med på maken til prosess: Utvelgelse, intervju, personlighetstest og oppgaver. Jeg fikk en 23 siders beskrivelse av personligheten min, så de vet hva de har fått. Jeg har veldig tru på Protomore-prosjektet, og jeg brenner for å utvikle samfunnet og næringslivet. Å ha et næringsliv som med trygge arbeidsplasser der folk kan få tjene pengene sine, er ofte grunnleggende for at folk har gode liv.

4. Mange kjenner deg som fylkessekretær i Høyre. Hva kan du ta med deg fra politisk erfaring inn i den nye jobben?

– Etter ti år som fylkesleder har jeg fått god kjennskap til næringslivet.

5. Hva har politikk og nyskapning i næringslivet til felles?

– Begge deler handler om samfunnsengasjement og samfunnsutvikling. Alle som driver med politikk, uansett parti, har et ønske om å skape et bedre samfunn. Det er oppskriften vi kan være uenige om. Kan vi holde et levende, privat næringsliv der nye arbeidsplasser stadig skapes, har vi løst velferdsgåten. Jeg kan ikke nok få sagt hvor mye jeg gleder meg til å jobbe i lag med Finn Amundsen, Hilde Aspås og de andre kollegene i Kunnskapsparken og Ikuben.

6. Betyr jobbskiftet at du setter sluttstrek for din politiske virksomhet?

– Nei, jeg er fortsatt fylkespolitiker, og sitter i samferdselsutvalget og fylkestinget. Jeg er oppvokst med en far som drev småbedrift med de utfordringer og bekymringer det medførte, og ei verdikonservativ KrF-mor. Sånt blir det høyrepolitiker av. Nei, jeg greier nok aldri å slutte å engasjere meg med politikk.

7. Romsdals Budstikke har skrevet mye om mangelen på kvinner i ledende posisjoner. Hva tenker du om kvinneunderskuddet?

– Jeg er ikke så redd for det. Kvinner tar det de skal. Vi har en politisk overivrighet etter å skulle definere livene til folk og hva de skal holde på med. Når vi skal få ungdom til å flytte heim til Møre og Romsdal, må vi reklamere med mulighetene for begge kjønn, ikke drive å snakke om kvinnearbeidsplasser. En av forklaringene til at det er mange menn i ledende stillinger er at det ofte er eldre menn i dress som rekrutterer, og de ser gjerne etter folk som ligner dem selv. Utfordringa er å tørre å rekruttere annerledes, gjerne kvinner.

8. Folk i Vestnes kjenner deg fra revyscenen. Hva betyr humor i arbeidslivet?

– Å kunne flire litt innimellom, øker prestasjonen. Folk har godt av å le litt på jobben. Ikke sånn at det skal være revyinnslag i lunsjpausen hverdag, men jeg tror det er en god veg til suksess hvis du har noen å le sammen med.

9. Vi må stille spørsmålet nå som du fortaler fylkessekretærstillingen: Er Høyre dødt og begravet på Nordmøre?

– Høyre gjorde et dårlig valg på Nordmøre i 2015. Men du kan ikke la være å ta avgjørelser for å holde velgertallene oppe. Det koster politisk å ta avgjørelser noen oppfatter som upopulære. Jeg har veldig tru på de positive kreftene på Nordmøre. De begynner å komme fram. Vi avskriver ikke Høyre på Nordmøre.

10. Hva driver deg til å hoppe inn i en ny jobb?

– Jeg elsker utfordringer. Jeg tenker at jeg skal ha tatt munnen såpass full at jeg får litt følelsen av heis i magen. Trygghet er ikke det bærende elementet for meg. Utfordringene er min greie. Det blir litt som Pippi: Dette har jeg ikke gjort før., så det kan jeg sikkert. Pippi er en bra