Takker Rbnett

– Dette viser bare slagkrafta til sosiale medier og nettet generelt – hvordan ting plutselig kan spre seg i et enormt tempo. Jeg må nesten bare takke Rbnett for at de fattet interesse for lynkurset mitt i snømåking. Det var da det tok fullstendig av. Videoen ble publisert i mars 2013, men har bare hatt noen få tusen visninger fram til nå. Plutselig er vi oppe i over 110.000. Himmel og hav! sier Eivind Kringstad til Romsdals Budstikke.

65-åringen er supersprek og går på fjellet nesten daglig. Han er «vaktmester» på fjellet Skoften og driver nettstedet www skoften.no. Han skofter nesten aldri en fjelltur. Eivind er også vaktmester på hyttene Feskarbua og Ottarbu. Der er han mye for å måke. Dessuten har han 80 meter med veg heime på Lindset som må måkes.

Lynkjapp

Det finnes ikke det måkeredskap Eivind Kringstad ikke er villig til å ta i bruk, jevnfør videoen. Har du ikke sett den, så gå inn på Rbnett eller søk på Skoftenissen på Youtube. Her kan du snappe opp en del triks og tips du neppe har tenkt på før. Og så går det unna i et rasende tempo. Eivind Kringstad måker raskere enn sin egen skygge.

– Snømåking kan faktisk være morsomt! Videoen laget jeg som en kuriositet bare for moro, mest for å vise min egen familie. Jeg brukte en avtalefestet fridag for et par vintere siden, og laget videoen kun med fotoapparat og stativ. Det var ingen kameramann inne i bildet.

Satte opp farten

– Først laget jeg filmen slik jeg ville ha den, med innslag av måking med snøfreser, forskjellige typer spader, også kakeskade, og ikke minst varmluftspistol. Så satte jeg opp farten på filmen til det dobbelte. Så la jeg på tale og økte farten ytterligere. Det kan derfor være litt vanskelig å høre hva jeg sier, men det vises iallfall hvilke måkemetoder jeg benytter meg av. Jeg tror det er kakespaden og varmluftspistolen som gjorde at denne har tatt av, samt at jeg sliter litt bak min 25 år gamle snøfreser, ler Eivind.

Han har ingen anelse hvor dette stopper, men understreker at han overhodet ikke skuffer inn økonomisk. Lørdag kveld viste Youtube-telleren over 100.000 unike brukere. Når dette leses er det garantert mange tusen flere som har sett videoen, som deles i rakettfart på Facebook. Og er sett av et meget stort publikum på Rbnett.

– He he, jeg tør nesten ikke å gå ut. Men jeg må jo ut. Hver dag. Som vaktmester på Skoften må jeg jo til fjells for å sjekke stoda. Dessuten er all snømåkingen også en artig måte å holde seg i form på. Med eller uten filming. Det er både flaut og moro at så enormt mange har sett videoen. Mest moro.

Innfall

– Det var bare et innfall. Det er ikke så lett å bli sett på Youtube, men denne videoen funker tydeligvis. Det har også mye med timing å gjøre. Rbnett publiserte lynkurset i snømåking akkurat da det snødde som verst i forrige uke. Da var det snø folk tenkte på, understreker Eivind Kringstad.