Stemningen var god og forhåpningsfull da plan og utviklingsutvalget tirsdag kveld behandlet Molde lengstvarende boligpolitiske mareritt, boligfeltet på Kringstad. I år rundes tjue år som sjøllaget gordisk knute, etter at et politisk flertall med Høyre i spissen konsekvent har motsatt seg ekspropriasjon nettopp der. Dette har tidvis skjedd mot de klare faglige rådene fra administrasjonen og periodevis høgrøstet protest fra venstresida. Den striden forsvant da alle partiene for et par år siden erklærte aldri mer, at Kringstad-metoden egnet seg best som engangsforsøk.

Veldig positivt

Problemet har vært å finne en reguleringsløsning og avtale som alle grunneierne var enige i. Nå er det seksten av dem, to fler enn i starten. Det som stoppet avtale i fjor var at et lite mindretall grunneiere ikke kunne godta plasseringen av en boligveg. Nå har kommunen kommet med en helt ny vegløsning og dermed har ingen stemmer hevet seg i protest.

– I forrige uke var jeg på orienteringsmøte med grunneierne og kommunen. Det opplevde jeg som et veldig positivt møte, sa leder i plan- og utviklingsutvalget, Roar Beck (H).

Ferieløsning

Kommunalsjef Eirik Heggemsnes deltok på samme møtet og var minst like optimistisk. Langt på veg mente han at saka nå i realiteten er løst. Han uttalte at det er hans tro at vi får byggestart allerede i august. Dette fordi vegsaken, som sto som hinder sist, nå synes å være ute av verden.

– Vi må nå først jobbe for å få avtale med alle grunneierne før sankthans. Jeg tror vi skal klare å få til dette. For de fleste er det snakk om småjusteringer i forhold til tidligere avtaler, sa Heggemsnes.

Tvileren

Største tviler var Frank O Sæther (Ap): – Bjørnen våkner. Her er ett og annet lyspunktet slik at alle partene blir like misfornøyde slik at vi kan sette sluttstrek for denne saka. Men jeg vet ikke om jeg tror det ennå, sa Sæther.

– Jeg tror! For her har plansjefen gjort et mesterstykke, sa Frøydis Austigard (V). – For hvis vi ikke tror at dette går da er det håpløst. Kringstad er dessuten et fantastisk område som Molde trenger å bygge ut snarest mulig, sa Austigard.

– Ja, det er viktig å utvikle Molde vest. Jeg håper også at tomtene tilbys til markedsmessig akseptable priser, slik at vi får god framdrift i utbyggingen, sa Beck (H).

Han oppsummerte nåsituasjonen, som de fleste var enige i.

– Jeg håper at det ikke kommer inn nye moment fra sidelinja som vi ikke kjenner i dag. For alt vi kjenner skal nå være besvart, sa Bech.

Med andre ord. Alle kjente problem er løst.