Kronprinsparet på koronavisitt i Kristiansund

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom tirsdag til Kristiansund for å høre om erfaringer og utfordringer folk har hatt under koronapandemien.

Kongeskipet Norge ankom havnen klokka 10, og gjestene ble møtt ble møtt av syngende barnehagebarn på kaien.

Deretter gikk veien videre til bystyresalen, før kronprinsparet ruslet innom kommunens testtelt for covid-19.

– Fint at dere holder oppe testkapasiteten, sa kronprinsen etter å ha fått en liten innføring i hvordan de jobbet.

På programmet står også møter med skolebarn, studenter, kulturaktører, ordføreren, fylkesordføreren og politimesteren.

Ifølge det offisielle programmet var det kun kronprinsen som skulle komme til Kristiansund, men på kaien dukket også kronprinsessen opp. Hun skal følge deler av tirsdagens program.

Mandag delte kronprinsessen bilder fra reisen på Vestlandet, og ektemannen som poserte smilende i norsk natur.

– Som dere ser, elsker han modellkarrieren sin her på Vestlandet, skrev kronprinsessen på Instagram.

Besøket i Kristiansund er del av en større reise, hvor kronprinsen besøker flere steder i landet for å høre om koronasituasjonen. I forrige uke besøkte han Askim, Rygge, Stokke og Flekkefjord, mens Kristiansund, Florø og Stavanger står på programmet denne uken.

 NTB

Koronasmitte ved nyfødtintensiven på Rikshospitalet – 25 i karantene

To ansatte ved nyfødtintensiven på Rikshospitalet har fått påvist koronasmitte 25 ansatte er satt i karantene.

To pasienter er isolert, men ingen av disse har så langt fått påvist smitte, opplyser Oslo universitetssykehus.

Avdelingen tar nå kun imot nye pasienter som må til Rikshospitalet, og nyfødtintensiven på Ullevål har økt beredskapen for å kunne ta imot nye pasienter.

På landsbasis er det blitt registrert 82 bekreftede smittetilfeller det siste døgnet. Totalt er 13.626 bekreftet smittet her i landet, og 270 smittede er døde.

Lørdag ble det kjent at det var registrert smitte ved Drammen sykehus, men sykehuset sier de har kontroll på situasjonen.

 NTB

Stoppet privatfest i Molde

Politiet fikk klokka 04.39 natt til søndag melding om støy fra en privat fest i Molde.

Dette var lite populært. Politiet som oppsøkte festen ba derfor deltakerne om å avslutte.

Politivedtektene i Molde sier at det på offentlig sted, eller i umiddelbar nærhet til offentlig sted, skal være nattero mellom klokka 23.00 og 06.00 alle dager.

I Ålesund var det natt til lørdag hele fem privatfester som ble stoppet av samme årsak i løpet av natta.

Det viser loggen fra natta hos politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Hel avdeling i Utdanningsetaten i Oslo slutter i protest

Åtte personer i avdelingen Læringsmiljøteamet i Utdanningsetaten i Oslo kommune slutter i protest mot ledelsen.

Seksjonssjef Inger Bergkastet og alle fast ansatte i det sentrale Læringsmiljøteamet i etaten har valgt å gå fra stillingene sine, skriver . Aftenposten

Hele fagmiljøet, som har hjulpet skoler i saker som gjelder mobbing, mistrivsel blant elever og andre konflikter, forsvinner dermed.

Årsaken er ledelsens «uforsvarlige» system i arbeid med lovverk knyttet til elevers skolemiljø, samt mangelfull medvirkning og involvering av Læringsmiljøteamet i arbeidet med en omorganisering av etaten.

Utdanningsetatens direktør Marte Gerhardsen omorganiserte etaten da hun tok over etter Astrid Søgnen, som ble tvunget til å gå av etter en konflikt med byrådet.

Konsekvensen av at fagmiljøet frafaller, kan blant annet bli økt utenforskap i Oslo-skolen, frykter mobbeombud Kjersti Owren.

I et brev til rektorer i Oslo-skolen skriver Gerhardsen at hun er lei seg for at «noen kjernepersoner» har valgt å forlate etaten og at hun ønsker dyktige medarbeidere velkommen tilbake.

Gerhardsen sier i en kommentar til Aftenposten at det er flere ansatte i ulike avdelinger som også veileder skolene om læringsmiljø.

 NTB

Kvinne funnet død i leilighet i Åsane i Bergen

En kvinne i 20-årene ble sent lørdag kveld funnet død i en leilighet i Åsane i Bergen. En mann i samme leilighet er sendt til sykehus.

– Både kvinnen og mannen er i 20-årene, vi er ikke sikre på hva som er skjedd, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til NTB.

Nødetatene rykket klokken 23.30 lørdag kveld ut til en leilighet i Åsane i Bergen etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra familien til personen som bodde i leiligheten.

– På stedet ble det funnet en ung mann og en ung kvinne. Kvinnen ble erklært død på stedet. Politiet kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om dødsårsaken og dødsfallet fremstår som mistenkelig, sier Dahl-Michelsen i en pressemelding like før klokken 3 natt til søndag.

Han opplyser at kvinnens pårørende er varslet og at politiet er på stedet natt til søndag og gjør innledende undersøkelse

– Vi vil kunne si mer om saken i løpet av formiddagen søndag, legger operasjonslederen til.

Politiet har vært i kontakt med mannen som er innlagt på Haukeland universitetssjukehus, men han er ikke avhørt, får NTB opplyst ved 6-tiden søndag morgen. Politiet vil søndag snakke med naboer.

– Dette er et hus med flere leiligheter over mange plan, hvor det er ulike typer husholdninger. Det var kun disse to i den aktuelle leiligheten da politiet ankom. Vi har ikke grunn til å tro at det bor andre folk i leiligheten enn disse to personene, sier innsatsleder Tom Johannessen til . som først skrev om saken. Bergens Tidende

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken type skader kvinnen og mannen hadde.

Snakker med naboer

Vil ikke si noe om skader

 NTB

Stadig yngre barn dras inn i kriminelle gjenger i Sverige

Barn ned i niårsalderen fanges opp av kriminelle gjenger i Sverige og må betale store pengesummer for å forlate dem, viser ny undersøkelse.

Nyhetsbyrået TT har bedt sosialtjenestene i alle landets kommuner beskrive hvordan unge barn rekrutteres til kriminelle gjenger. Svarene de har fått viser at barn ned i niårsalderen rekrutteres, og at sosialtjenesten sliter med å få barna til å bryte med gjengene.

En av grunnene til det er at de kriminelle gjengene krever at barna betaler store pengesummer for å bryte med gjengene. Problemet øker i flere kommuner.

– Det er barn det handler om, og det er det som er så urovekkende. Unge i kriminalitet har det alltid vært, men det eskalerer samtidig som volden i gjengene blir grovere. Det er veldig urovekkende, sier Monika Boström, gruppeleder i sosialtjenesten i Örebro.

TT har fått svar fra 62 prosent av kommunene. 14 prosent av dem svarer at de sliter med at barn under 18 år er i kriminelle gjenger. Flere kommuner som tidligere ikke slet med barnekriminalitet, melder at situasjonen har endret seg.

Det gjelder ikke bare i storbyene, også sosialtjenesten i for eksempel Motala, Skövde, Uddevalla, Karlstad og Borlänge melder om lignende problemer.

– Vi har tidligere ikke hatt noen gjengrelatert problematikk blant de yngste. Men nå ser vi at en gjeng har kommet til vår kommune som bekymrer oss veldig, sier Thereze Lundborg, enhetssjef i Kalmar kommune.

– Ingen våger å tyste på gjengen, en del er så unge at de går i sjetteklasse, sier hun.

 NTB

To nye tilfeller av korona i Ålesund – 12 i karantene

Saka sto først publisert i Sunnmørsposten.

Begge personene er fra samme husstand som en person som tidligere er bekrefta smitta med koronaviruset.

Ifølge ei pressemelding fra kommuneoverlege Olav Mestad er alle i isolasjon og har bare lette symptomer.

En person som holder til i Rauma kommune har deltatt på ei uformell trening i Ålesund denne uka. I etterkant har personen fått påvist koronavirus.

Tolv personer i Ålesund er nå i karantene, av disse er ni personer definert som nærkontakter.

harald.skotheim@smp.no

Guri Melby skal lede Venstre videre: – Rørt over tilliten

Legger på videointervju med avtroppende og påtroppende Venstre-leder. Kan sammenholdes med faktaboks.

Helt etter planen ble Guri Melby valgt til ny leder for Venstre på partiets landsmøte lørdag. Nestledere ble som ventet Sveinung Rotevatn og Abid Raja.

Alle ble valgt med akklamasjon, uten motkandidater. Melby fikk stående applaus i salen på konferansehotellet på Gardermoen der landsmøtet blir avholdt.

– Tusen, tusen takk for tilliten, sa en tydelig rørt Melby da hun talte etter valget.

– Jeg er skikkelig lei meg akkurat nå for at jeg ikke får en eneste klem, sa Melby med henvisning til koronarestriksjoner.

Ledertrioen ble enstemmig innstilt av valgkomiteen 23. august. Melby takket for at nestlederne var de første som gratulerte henne da hun ble innstilt.

– Dette er stort. Men det har vært en rar prosess for alle oss som har vært involvert i den, sa Melby, som har vært medlem i partiet i over 21 år.

Det er ingen hemmelighet at Melby har vært i tvil om hun skulle stille til valg som partileder, og det handler ikke om hennes engasjement for Venstre, sa Melby under talen. Hun har ikke vært sikker på om hun ville bruke så mye tid på jobben når hun har barn hjemme.

– Men det jeg landet på, er at det er nettopp for dem jeg gjør dette, sa Melby til mer applaus fra salen.

Hun overtar stafettpinnen etter Trine Skei Grande. Venstre er dermed det første partiet i Norge der ledervervet går fra én kvinne til en annen.

– Det er som seg hør og bør i et parti som alltid har kjempet for likestilling, likeverd og kvinners rettigheter, sa Melby da hun sammen med Grande snakket med NTB etter at landsmøtet var over for dagen.

– Vi var første parti med kvinnelig partileder, så da ble vi først ut med det skiftet også da, la Grande til.

De øvrige medlemmene som er valgt inn i sentralstyret, er Iselin Nybø fra Rogaland, Petter Toldnæs fra Agder, Gunnhild Berge Stang fra Vestland og Solveig Schytz fra Viken.

Det kom benkeforslag mot Stang, der det ble argumentert med at fire statsråder og én statssekretær ikke representerte bredden i partiet godt nok, men forslaget falt.

Landsmøtet fortsetter søndag. Da skal det blant annet diskuteres og stemmes over standpunkter til prinsipprogrammet angående EU-medlemskap, oljeutvinning og grunnrentebeskatning.

Som innstilt

Fra kvinne til kvinne

Benkeforslag

 NTB

To personer pågrepet etter masseslagsmål i Arendal

To personer er pågrepet etter et slagsmål i Arendal sentrum lørdag kveld. En kniv har vært involvert. Kniven er beslaglagt.

Det bekrefter innsatsleder Glenn Sollid i Agder politidistrikt til Dagbladet.

– Vi fikk klokka 19.34 melding om et slagsmål mellom sju-åtte personer i området Kiwi og 7-Eleven i Arendal sentrum, alle mellom 20 og 25 år. Da vi ankom stedet, var det full slåsskamp mellom disse, sier han.

Ifølge Twitter-meldingen som ble lagt ut noe før klokka 20, var det flere personer av utenlandsk opprinnelse som var involvert i slåsskampen ved Kanalplassen.

Flere politipatruljer og ambulanser rykket ut, men det er ikke meldt om at noen ble skadd.

 NTB

Inndro Segway som råkjørte i Molde

Politiet i Molde stoppet lørdag kveld en Segway enhjuling på gang- og sykkelveg ved Julsundvegen.

Det var klokka 18.06 at patruljen kom over en mannsperson som førte segway-en.

Ifølge politiet var farten for høg. Enhjulingen var ikke lovlig og beslaglagt.

Sak opprettes, opplyser politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

I 2014 gjorde regjeringen bruk av selvbalanserende kjøretøy lovlig i Norge. Selv om kjøretøyene ble sidestilt med sykler, fikk de fortsatt ikke lov til å kjøre fortere enn 20 km/h.

Brann i garasje på Eide – hørte eksplosjonsaktig lyd

Hørte trolig propanflasker: Ifølge politiet ble det hørt høye smell, men de anser sannsynligheten som stor for at propanflaskene er smeltet i brannen. Lørdag kveld skal mye av flammene være slått ned.  Foto: LESERFOTO

Nødetatene har lørdag kveld rykket ut til en garasjebrann på Eide, hvor to biler og en campingvogn skal ha stått i fyr inne i en garasje.

Brannen ble meldt i Sandhaugsbakken i 18.30-tiden, og personene i nærmeste hus er bedt om å evakuere.

– En eksplosjonsaktig lyd er hørt. Det oppbevares propan i garasjen, opplyses på Twitter av politiet i Møre og Romsdal.

Klokken 19 melder politiet at brannvesenet har startet slokking på stedet, og at nærmeste bygning er ca. 10 meter unna.

– Per nå er det ikke fare for spredning. Det er mye vind og røyk på stedet, og det anmodes om at vindu lukkes, opplyses det.

Klokken 19.15 opplyser politiet at nærmeste beboere til brannstedet er evakuert, og at det ikke er behov for evakuering av andre boliger per nå.

– Det er hørt høye smell, men man anser sannsynligheten som stor for at propanflaskene er smeltet, opplyser operasjonssentralen.

– Mye av flammene er slått ned og det skal ikke være fare for spredning, heter det i twittermeldingen.

Født Fri krever utbetaling for å svare på anklagene

Advokat Harald F. Strandenæs krever på vegne av stiftelsen Født Fri at en bevilgning på tre millioner kroner likevel blir utbetalt.

Ifølge advokaten vil det være umulig for stiftelsen å besvare en revisjonsrapport fra konsulentselskapet Ernst & Young uten denne utbetalingen, fordi den har måttet permittere alle ansatte og innstille alle prosjekter, skriver . VG

Mandag ble det kjent at regjeringen vil kutte støtten til stiftelsen etter at revisjonsrapporten viste manglende økonomistyring, og at deler av støtten kan ha blitt brukt til private formål.

Den andre av to deler av årets støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er blitt stanset på bakgrunn av denne rapporten, men advokaten krever likevel at midlene stilles til disposisjon. Han mener IMDi valgte å tilbakeholde siste termin av støtten allerede før revisjonsrapporten var bestilt.

Født Fri mener rapporten inneholder en rekke feil, og har fått frist til 6. oktober med å gi tilsvar.

 NTB

Politiet etterforsker drap i Sarpsborg etter funn av død person

Øst politidistrikt har innledet drapsetterforskning etter at en mann i 50-årene ble funnet i leiligheten sin i Sarpsborg.

Politiet fikk melding om funnet i sentrum av byen 23. september Da politiet kom til leiligheten, var det tydelig for politiet at den livløse personen hadde vært død en stund.

– Omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, men etter en foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse, har politiet nå åpnet drapsetterforskning, opplyser politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt.

Øst politidistrikt er nå i begynnelsen av etterforskningen og vil gjennomføre både tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

Forenlig med drap

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen viser at avdøde har skader som er forenlig med drap.

– Slik politiet ser det i dag, er det ingen grunn til at andre skal føle seg utrygge etter denne hendelsen, sier Svarholt.

Politiet gjennomfører nå kriminaltekniske undersøkelser i mannens leilighet. Dette arbeidet vil fortsette gjennom helgen.

Venter på obduksjonsrapporten

– Den endelige rettsmedisinske rapporten vil konkludere med et mer nøyaktig tidspunkt for drapet. Politiet venter den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt i løpet av neste uke, sier politiadvokaten.

Øst politidistrikt har bedt om teknisk bistand til etterforskningen fra Kripos.

 NTB

Byrådet i Oslo oppfordrer til koronavett i høstferien – vurderer strammere tiltak gjennom uka

Kommende uke er det høstferie i Oslo, og byrådet oppfordrer befolkningen til ikke å ta ferie fra smittevernreglene, uansett om de blir i byen eller ikke.

I en pressemelding minner byrådet om at smittesituasjonen i Oslo fremdeles er alvorlig. Smittetallene de siste ukene økte fra 115 i uke 36, til 310 i uke 38. De første fire dagene denne uka viser et snitt på 49 nye smittede hver dag.

Mandag innførte byrådet et forbud mot private sammenkomster på flere enn ti personer. I tillegg ble anbefalingen om munnbind på kollektivtransporten og hjemmekontor for flest mulige ansatte forsterket, og serveringssteder ble oppfordret til å registrere alle gjester.

I løpet av høstferieuka vil byrådet vurdere å begrense det maksimale antallet på innendørsarrangementer til 50 personer, og innføre påbud om munnbind i kollektivtransporten og gjesteregistrering i serveringsbransjen.

 NTB

Nesten 200 abonnenter i Molde mistet strømmen

Istad Nett meldte fredag ettermiddag om en feil i høyspentnettet fra klokka 12.26.

«Feilstedet er avgrenset til Sølsnes og Sekken. 187 kunder er berørt», het det i den første meldingen.

Nærmere en og en halv time seinere var feilen rettet og samtlige abonnenter hadde da fått strømmen tilbake, opplyste Istad Nett.

Retten stopper bygging av Utøya-minnested

Ringerike tingrett gir naboene medhold i at minnestedet for Utøya på Utøyakaia skal stoppes midlertidig.

– Staten og Arbeidernes Ungdomsfylking pålegges å stanse arbeidet med oppføring av minnestedet etter Utøyatragedien med all infrastruktur og alle fasiliteter som gjelder minnestedet, skriver Ringerike tingrett i sin kjennelse.

Staten og AUF pålegges også å betale saksøkernes omkostninger med over 1 million kroner.

Arbeidene med å bygge det nasjonale minnestedet for 22. juli på Utøyakaia i Hole kommune startet 3. august.

16 naboer og andre som bor i nærheten av Utøyakaia gikk til søksmål mot staten og AUF for å få anleggsarbeidet skal stoppes midlertidig – at det gis en såkalt midlertidig forføyning. Rettssaken gikk i Ringerike tingrett i forrige uke.

De har også gått til søksmål for å stoppe hele minnestedet. Denne kommer opp for retten 30. november.

 NTB

Økt bruk av skytjenester uroer sikkerhetsmyndighetene

Norge gjør seg avhengig av utenlandske skytjenesteleverandører, og det gir grunn til bekymring, mener Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Fordelene med skytjenester er større enn ulempene for de aller fleste, påpeker Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) i sin årlige . risikorapport

Men NSM er bekymret for den samlede, nasjonale avhengigheten og hvilke konsekvenser det får i potensielle kriser og konflikter.

– For noen virksomheter bør bruk av skytjenester derfor vurderes opp mot behovet for nasjonal kontroll og nasjonal beredskap, heter det i risikorapporten.

Selv om NSM er positive til at virksomheter bruker slike løsninger, påpeker de at det medfører nye sårbarheter og økt risiko utover virksomhetens eget domene.

– Allerede i dag bærer utenlandske skytjenesteleverandører viktige norske samfunnsfunksjoner, heter det i rapporten.

 NTB

Ulmebrann i enebolig i Eidsvåg

Natt til fredag skal det ha vært en ulmebrann i en enebolig i Eidsvåg. Det var en del røyk, men ingen åpne flammer i eneboligen.

To eldre beboere kom seg ut, og en mann i slutten av 60-åra ble utsatt for noe røyk og ble fraktet til sykehus for sjekk.

Brannvesenet fikk tidlig kontroll på stedet.

Tatt i fartskontroll på Hjelset

UP hadde torsdag fartskontroll på Hjelset.

Kontrollen ble holdt i 50-sona, opplyser politiet på Twitter.

Det ble skrevet ut 6 forenklede forelegg. Høyeste fart var 63 km/t.

Meteorologene advarer mot mye snø og kraftig vind

Meteorologene og oppmoder folk om å kjøre forsiktig på veiene etter å ha sendt ut gult farevarsel for både snø og vindkast i store deler av Sør-Norge.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for snø i sørlige fjellstrøk og Saltfjellet. Samtidig er det sendt ut et annet gult farevarsel for vindkast på 25–30 m/s i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Også fra natt til lørdag skriver meteorologene på Twitter at det er ventet vindkast på opptil 20 m/s i Innlandet og områdene rundt Oslofjorden.

Allerede i løpet av torsdag er det ventet snø på Saltfjellet i Nordland. Fram til torsdag kveld kan det komme opp mot fem centimeter snø som kan legge seg på veien.

– Snømengden vil nok variere, men det kan komme så mye som ti centimeter enkelte steder, forklarer statsmeteorolog Magnus Ovhed til NRK.

 NTB

Utasundsferja er tilbake i trafikk

Torghatten Nord meldte torsdag formiddag at ferjesambandet Småge – Orta – Finnøya – Sandøya – Ona var midlertidig innstilt på grunn av en teknisk feil.

Det ble etter hvert satt inn skyssbåt i ruta.

Klokka 14.30 melder Torghatten Nord at ferja er tilbake i trafikk fra klokka 14.45 – fra Finnøya.

Norges Bank holder styringsrenta på 0 prosent

Styringsrenta fra Norges Bank holdes på rekordlave 0 prosent, helt i tråd med forventningene. Sentralbanken ser for seg nullrente fram til slutten av neste år.

Sentralbanksjef Øystein Olsen understreket at det fortsatt er betydelig usikkerhet knyttet til utviklingen i norsk økonomi da han la fram rentebeslutningen torsdag.

– Det kraftige økonomiske tilbakeslaget og stor usikkerhet om den videre utviklingen tilsier at renten holdes i ro til vi ser klare tegn til at forholdene i økonomien normaliseres, sier Olsen.

Mens usikkerhet i økonomien, arbeidsledighet, kronekurs og lave internasjonale renter er momenter som trekker i retning av uendret rente, kan farten i boligmarkedet peke i motsatt retning.

 NTB

Fartskontroll på Røbekk

Up gjennomførte onsdag kveld en fartskontroll på Røbekk i Molde.

14 bilførere ble bøtelagt, og høyeste hastighet var 94 km/t i 70-sonen.

Nær halvparten av Norges kyst skal ryddes de neste tre årene

Strandryddingen rundt kysten skal profesjonaliseres i et nytt prosjekt, og penger fra plastposeavgiften skal brukes til å fjerne 40 prosent av plasten.

Målet med prosjektet Rydd Norge er at 40 prosent av ytre kyst i Norge og Svalbard, samt prioriterte vassdrag, blir ryddet minst én gang for mikroplast innen utgangen av 2023.

Programmet er initiert og ledet av Handelens Miljøfond. Leder Rasmus Hansson sier at mange tar til orde for at ryddingen må skje i utlandet, men at vi heller ikke er forskånet for forsøpling også her.

– Plastforsøplingen i Norge må bort, og det haster for norsk natur og dyreliv. Derfor går Handelens Miljøfond nå strukturert til verks for å rydde Norge, sier han i en pressemelding.

Handelens miljøfond får 50 øre for hver plastbærepose som omsettes. På prosjektet bruker fondet 100 millioner kroner.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier til at prosjektet er ambisiøst. Han takker alle de frivillige som gjør en innsats med å rydde strendene, men at profesjonelle aktører har andre muligheter til å frakte søppel ut fra de utilgjengelige områdene. NRK

 NTB

Trafikkontroll i Hustadvika – så mange fikk bot

Tirsdag ettermiddag avholdt UP fartskontroll på Gaustad i Hustadvika kommune. 18 personer fikk bot. Høyeste hastighet var 85 km/t i 60-sone, opplyser politiet i Møre og Romsdal via Twitter.

Konkurransetilsynet tillater fusjon mellom Gresvig og Sport 1

Konkurransetilsynet gir grønt lys til fusjonen mellom Gresvig og Sport 1. Aktørene er landets nest største selgere av sportsutstyr.

– Konkurransetilsynet har etter en helhetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Tilsynet varslet 21. august at det kunne bli aktuelt å gripe inn mot foretakssammenslutningen, men orienterte Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS tirsdag om at sammenslutningen tillates.

Beslutningen kommer etter at tilsynet har mottatt partenes tilsvar, så vel som å ha innhentet og mottatt ytterligere informasjon i saken.

– Konkurransetilsynet har på denne bakgrunn foretatt nye vurderinger og har kommet til at det ikke er grunnlag for å gripe inn mot foretakssammenslutningen. Disse vurderingene knytter seg blant annet til tilsynets vurderinger av alternativet til en fusjon, sier prosjektleder Jan Kristoffer Høiland.

 NTB

Fartskontroll i Hustadvika

UP gjennomførte tirsdag formiddag en fartskontroll i 80-sona på fylkesveg 64, Nåsvegen, i Hustadvika.

Resultatet ble to forenklede forelegg. Høgeste farten som ble målt, var 93 kilometer i timen, opplyser politiets operasjonsleder.

Taxisjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at eldre mann ble påkjørt i fotgjengerfelt

En taxisjåfør i 20-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 89 år gammel mann ble påkjørt i et fotgjengerfelt i Kristiansand i desember i fjor.

Det var like etter klokken 12 den 18. desember i fjor at 89-åringen ble påkjørt.

En mann i 20-årene som kjørte en maxitaxi, ble siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen. Nå har politiet tatt ut tiltale mot mannen.

Ifølge tiltalen holdt taxien for høy fart, og sjåføren så ikke mannen som var i ferd med å krysse fotgjengerfeltet. 89-åringen døde dagen etter av skadene han pådro seg.

Saken kommer opp i Kristiansand tingrett 18. november.

 NTB

Kraftig fall på Oslo Børs – endte ned 3,6 prosent

Flere europeiske børser falt kraftig mandag, og også på Oslo Børs ble det en tung start på uka. Hovedindeksen endte ned 3,6 prosent til 834,69 poeng.

Oslo Børs gikk rett i rødt da handelen åpnet mandag morgen. Etter en drøy halvtime var hovedindeksen ned 2,1 prosent, og da børsen stengte for dagen var hovedindeksen ned 3,6 prosent.

Ifølge har det ikke vært et like kraftig fall på børsen siden 27. mars. E24

Fallet kommer etter et bredt fall på europeiske børser, også på de tre hovedindeksene på Wall Street pekte pilene nedover ved børsåpning. Det brede børsfallet settes blant annet i sammenheng med et usikkert vekstbilde og med en stor dokumentlekkasje om at storbanker skal ha vært involvert i mistenkelige transaksjoner.

 NTB

Regjeringen vil kutte ut fengselsregionene

Regjeringen foreslår å droppe de regionale fengselsadministrasjonene. Det vil styrke fengslene lokalt, mener justisministeren.

– Færre myndighetsnivåer, en klar ansvars- og oppgavefordeling, og færre straffegjennomføringsenheter vil bidra til å styrke det lokale nivået og gi en bedre og mer helhetlig straffegjennomføring og samtidig sikre likebehandling i kriminalomsorgen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

I dag er kriminalomsorgen delt inn i tre nivåer, med Kriminalomsorgsdirektoratet på topp, fem regioner som mellomnivå og fengsler, overgangsboliger og andre enheter lokalt.

Regjeringen vil i stedet organisere sektoren lokalt i tolv straffegjennomføringsenheter med ansvar for straffegjennomføring både i fengsel og i samfunnet og to enheter for å ivareta fellestjenester. Hoveddelen av ressursene flyttes fra dagens regionadministrasjoner til de lokale enhetene. Kriminalomsorgsdirektoratet vil få redusert antall årsverk etter omorganiseringen, opplyser departementet.

 NTB

32 fikk bot i fartskontroll

UP holdt mandag en fartskontroll i 80-sona på E39 på Bergsøya i Gjemnes.

Totalt 32 førere fikk forenklede forelegg på grunn av for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 111 kilometer i timen, opplyser politiets operasjonsleder.