Nye krigshint fra Kristiansund

Ansatte på sjukehuset i Kristiansund gjør som motstandsfolket under 2. verdenskrig - de fester binders i uniformen.
Sjukehus

Dermed fortsetter man i Kristiansund å bruke virkemiddel fra krigen i debatten om hvordan helsetilbudet i Nordmøre og Romsdal skal organiseres. Tidligere har ordfører Per Kristian Øyen erklært krig mot Molde i sjukehussaka.

Det er kristiansundsavisa Tidens Krav som skriver om aksjonen i dag.

Etterr demonstrasjonen i Kristiansund har ansatte gått med t-skjorter med «akutt-tyven». Det skal også være festet klistremerker og avisutklipp rundt om på sjukehuset.

Adm dir Bjørn Engum kom denne uka med klar beskjed om at ansatte ikke fikk gå rundt i slike demonstrasjonstrøyer eller henge opp plakater.

– Både Kristiansund sykehus og Molde sjukehus behandler pasienter fra så vel Nordmøre som Romsdal. Derfor er det viktig at både pasienter og pårørende møter sykehusmiljø de opplever som nøytrale. De skal oppleve seg like velkomne og trygge uansett hvilken geografisk eller politisk bakgrunn de måtte ha, meldte Engum til Tidens Krav.

Og nå markerer ansatte sin protest med å gjøre som motstandsfolket gjorde under krigen. Med binders på jakkeslaget.

Legetillitsvalgt Martin Unger har forståelse for bindersaksjonen.

– Lovverket gir arbeidsgiver rett til å sende ut en slik beskjed, men jeg synes samtidig beskjeden er ganske avslørende, sier han til Tidens Krav.

Unger mener det bør være opp til den enkelte hvilken skjorte man har på, og hvordan man markerer sin misnøye.

Hva mener du? Bør sjukehusansatte få markere sin misnøye på denne måten? Ta debatten her!