Sykle fra Sandøya

Valgkampturneen i "Nye Aalesund kommune" starter på Finnøya søndag.

Møre og Romsdal Høyre markerer kommunesammenslåing og valgkamp med å sykle. HEr fra "Nye Molde på langs".  Foto: Høyre

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Politikk

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner skal se på en av de fremtidige storkommunene som følger hans kommunereform.

Sammen med Møre og Romsdal Høyre skal han markere "Nye Aalesund kommune" som skal sykle gjennom alle kommunene som til slutt blir til en. Kommunene er Sandøy, Haram, Skodje, Ørskog og Ålesund.

Under turen blir det flere møter med næringslivet og innspill om Nordøyvegens betydning. Opplegget som varer over flere dager starter søndag ettermiddag. Der er det minikonferanse med næringslivet på på Finnøy Havstue.

Mange etapper

Flere Høyrepolitikere skal deretter sykle fra Finnøy til Myklebust, med et mulig bedriftsbesøk på vegen. Fra Myklebust blir det hurtigbåt til Haramsøy. Deretter blir det sykling, ferge og mer sykling via Skjelten og Brattvåg på veg til Skodje, hvor den andre overnattinga finner sted etter forskjellige aktiviteter på ettermiddagen.

Tirsdag morgen er det sykling fra Skodje via Ørskog til Spjelkavika. I dette området vil kommunalminister Sanner koble seg på sykkelturen. Etter en tid på stand i Spjelkavika, blir det sykling til Ålesund Campus og Norsk Maritimt Kompetansesenter, hvor Sanner har annonsert at han vil komme med en nyhet.

Etter møtet med NMK, går turen til Ålesund sentrum for avslutning av valgkamp-sykkelturen.