Blankpolert bedriftseventyr: – Det har vært vanvittig mye arbeid.

Da TB Bilpleie ble etablert for 30 år siden, var det i et knøttlite lokale med plass til to biler. I år har det vært rundt 3000 «pleietrengende» biler innom den skinnende blanke familiebedriften i Verftsgata.

BILPLEIEFAMILIEN: Svein Erik Talset startet TB Bilpleie for 30 år siden. Det er blitt en blankpolert familiebedrift, kona Cecilie Heitmann og barna Kristoffer (23) og Celina (18) er også med på laget. Kristoffer har kjøpt seg inn i familiebedriften.  Foto: Eirik Heen

Næringsliv

Det er onsdag 22. desember og de åtte ansatte på TB Bilpleie AS har akkurat spist en bedre julelunsj. Det lukter mer julemat enn bilpleiekjemikalier i lokalene. Daglig leder Svein Erik Talset (54) tar imot lokalavisa på sitt flotte kontor. Det er litt av en bedrift han og familien har bygd opp. Svein Erik var bare «ungdommen» da han og Svein Bakken startet opp TB Bilpleie i et lite hjørnelokale i bygget der Åndal Maskin nå driver i Verftsgata.