Denne linja gir et hav av muligheter – setter ny jenterekord

– Garantert jobb og gode penger

Studieretningen naturbruk, med videre muligheter innen akvakultur og fiske/fangst, har aldri vært mer attraktiv. På Hustadvika vgs. gleder de seg stort over at jentene har oppdaget alle mulighetene innen havbruk.

Unge fiskeanalytikere: Elever på vg 2 akvakultur analyserer fisk tatt på garn i Skarvatnet. Fisken har meget god helse, konkluderer de. Fra venstre: Ivan Hønsvik, Sander Avseth, Noa Aarø, faglærerne Amund Opdahl og Åsta Bergmann Stølen, Martin Nauste og Malin Austad.   Foto: Eirik Heen

Næringsliv

Det er tirsdag morgen og regnet høljer ned i Elnesvågen. Vi parkerer utenfor byggehallen, for her foregår det i dag forskning og analyser av småørret tatt på garn i Skarvatnet. Det er elever fra vg 2 havbruk som foretar analysene av fisken som førsteårselevene fra naturbruk fanget i fjor høst. De måler vekt, lengde, finner ut hvilket kjønn fisken er, tar hjerteprøver og analyserer om det er mye parasitt i fisken.