Bøndene trenger både inntektsøkning og økt støtte til investeringene, sier bondelagsleder Kongshaug

– Gratis fjøs hadde ikke vært nok

- Om bønder hadde fått gratis fjøs, hadde det ikke hjulpet hvis inntekta ikke rekker til å drive gården, sier fylkesleder Konrad Kongshaug i Bondelaget.

Inntektsgapet: - Skal bøndene klare å omstille seg til nye krav for landbruket, må bøndene ha ei inntekt som kan forsvare investeringene, sier fylkesleder i Bondelaget, Konrad Kongshaug. Gjennomsnittsinntekta for bonden er i dag halvparten av hva en industriarbeider tjener.   Foto: RICHARD NERGAARD

Næringsliv

Skal bøndene klare å innfri kravet om løsdrift for dyra og mer effektiv produksjon, trengs to ting: Inntekta må opp og tilskuddet til investeringer må bli langt større enn med dagens ordning. Det mener fylkesleder Konrad Kongshaug i Møre og Romsdal bondelag.