Nå blir ulla til vakkert garn - og gensere med nytt design

Da sauebonden Arnar Lyche mottok 900 kroner for 230 kilo ull skjønte han at han måtte ta grep. Nå er han og kompanjong Rose Bergslid i ferd med å lage seg et ull-eventyr.

Begeistring: – Vi håper å begeistre deg med klær laget av ull fra lokale sauer, sier Rose Bergslid (47) og Arnar Lyche (57). Genseren Rose har på seg var den første av 500 håndstrikka gensere Tingvoll Ull legger ut for salg i høst. Genseren hun holder vant konkurransen om å bli «Kystgenseren» foran den som Arnar har på seg.   Foto: Kirsti Edøy

Næringsliv

På en bærekraftig og tradisjonstro måte blir nå ulla fra Arnars 200 gammelnorske spelsauer inne på Osmarka foredla til vakkert garn. Det naturfarga ullgarnet med heilnorsk verdikjede er utgangspunkt for Tingvoll Ulls foretningside.