Sjukepleier Lene endte opp som rørlegger

– Alt kan læres, man må bare hoppe i det

Lene Herskedal Måseidvåg (47) fra Isfjorden var sjukepleier på Ålesund sjukehus i 13 år, før hun tok en seriøs u-sving og ble rørlegger.

Stortrives: – Jeg trivdes utmerket som sjukepleier, men har aldri angret på at jeg omskolerte meg til å bli rørlegger. Ikke minst på grunn av lønn, fritid, frihet og slike ting, sier Lene Herskedal Mauseidvåg.   Foto: Eirik Heen

Næringsliv

Vi treffer Lene Herskedal Måseidvåg utenfor firmaets lille lager på Kvassneset i Sula. Lene er gift med rørleggermester Terje Måseidvåg (48). Bedriften har nå fire ansatte. At sjukepleier Lene fra Isfjorden skulle bli ende opp som rørlegger, er egentlig mot alle odds. Det er meget spesielt. For fortsatt er det slik at rørleggerbransjen er svært mannsdominert, selv om det har blitt bedre siden Lene begynte å lære seg faget i 2007.