Skjeviking sentral i å få ny kreftbehandling ut i verden

Jørund Sollid (45) fra Skjevika sørger for å legge inn litt romsdalsreklame når han møter potensielle samarbeidspartnere. Like før han begynte i Lytix Biopharma i høst, landet de en avtale til en milliard kroner. Nå skal selskapet på børs.

Immunterapi på trappene: Jørund Sollid fra Skjevika tok doktorgrad i biologi, og har i en årrekke jobbet i legemiddelindustrien. I høst begynte han i Lytix Biopharma, som er i ferd med å teste ut en lovende immunterapibehandling.   Foto: Bård Gudim

Næringsliv

Målet er å få behandlingen ut til så mange pasienter som mulig, uavhengig av hvor i verden de bor. Skal vi få det til, må vi inngå allianser og partnerskap med andre selskaper. Det er enormt krevende å drive et legemiddel fram til godkjenning hos de ulike helsemyndighetene i verden, sier Jørund Sollid (45) fra Skjevik i Molde.