– Vi ser et godt grunnlag for fortsatt vekst og utvikling, sier administrerende direktør i Sparebank 1 Nordvest, Odd Einar Folland, i forbindelse med framleggelsen av tallene for første halvår.

Positiv trend

Banken, med hovedsete i Kristiansund, kan rapportere at den positive trenden fra 2017 fortsetter i første halvår 2018.08.15 Resultat før skatt er på 113,7 millioner kroner etter andre kvartal, mot 112 millioner i samme periode i fjor.

Samtidig rapporterer de om en utlånsvekst de siste 12 måneder på 6,9 prosent. Innskuddene har i perioden økt med 5,1 prosent.

– Banken styrker sin markedsposisjon i regionen, framholder Folland.

– Gode utsikter

I halvårsrapporten kan banken fortelle at de opplever vekst både i privat- og næringsmarkedet. «De økonomiske utsiktene i markedsområdet er fortsatt gode, med høy produksjon i de fleste av bransjene der banken er eksponert», heter det i en melding fra banken.

Bra avkastning

Også eierne av banken kan være godt fornøyde med første halvår. Egenkapitalavkastningen var på hele 11 prosent i løpet av årets seks første måne- der. Dette beskriver styret i banken som «meget tilfredsstillende».

De kan også fortelle at de har god framgang i samtlige forretningsområder. «Styret er tilfreds med konsernets utvik- ling», heter det fra Sparebank 1 Nordvest.