– Jeg håper det blir noe av vindmølleprosjektet denne gangen, sier Sandøy-ordfører Oddvar Myklebust til Romsdals Budstikke.

Myklebust har vært godt informert om planene selskapet Enbridge har for vindparken Havsul 1 utafor Harøya.

For kystkommunen Sandøy vil vindmølleprosjektet bety et formidabelt tilskudd til aktivitet og nye arbeidsplasser.

Mange faste arbeidsplasser

– Betydningen et slikt prosjekt vil ha for Sandøy kommune, er formidable. Ut fra deg jeg har fått opplyst, vil det være mellom 35 og 40 faste arbeidsplasser knyttet til driften av anlegget. Da snakker vi om arbeidsplasser med bosted Sandøy. Det vil være en stab av teknikere som skal sørge for drift av vindparken. Jeg har også fått informasjon om at det i anleggsperioden vil være behov for mellom 200 og 300 ansatte, pluss et antall fartøy som vil ligge på mellom 10 og 15 båter, forteller Myklebust.

De tidligere eierne av konsesjonen for vindmøller på Havsul 1 solgte konsesjonen til det kanadiske selskapet Enbridge. De tidligere eierne av konsesjonen hadde et prosjekt der man var avhengig av statlig medvirkning til å finansiere vindmølleanlegget. Enbridge legger opp til å klare investeringene på egen hånd.

Vil kjøpe tjenester lokalt

– Hva kan Havsul 1-planene tilføre lokalt næringsliv av aktivitet?

– Enbridge opplyser at de er opptatt av at så mye som mulig av anskaffelsene kan gjøres i Møre og Romsdal, utenom selve turbinene. Det antydes at rundt 45 prosent av prosjektet kan leveres fra lokale leverandører i Møre og Romsdal. Da snakker vi fort om leveranser for til sammen fire-fem milliarder kroner. Prosjektet til Enbridge har allerede vært presentert for flere av de store konsernene her i fylket, blant dem I.P. Huse, opplyser ordføreren.

– Hva gjør Sandøy kommune videre i denne saka?

– Vi avventer en avtale mellom utbyggeren og leveranse av elektrisk kraft til Nyhamna. Prosjektet er veldig spennende. Denne gangen håper jeg det blir noe av, sier Oddvar Myklebust.