Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Guri Viken til Rbnett.

I den nye videoen tas publikum med på en runde rundt, først ute på sjukehustomta og deretter inn i bygget.

Lyst, luftig og utsikt

Her kan en se arkitektenes framstilling av de ulike funksjonene og fasilitetene på nysjukehuset. Ved hovedinngangen er det innenfor ekspedisjonen en stor kantine med veranda utenfor med utsikt over fjord og fjell.

I videoen vises fram akuttmottak, traumerom, barneavdeling, CT-rom, operasjonsrom, sengerom, føderom, pasienthotell, oppholdsrom og psykiatribygget med innvendig gårdsrom.

traumerom på nysjukehuset. Foto: Fra videoen

Vil lokke til seg ansatte

– Vi håper at filmen kan bidra til at flere ansatte kan glede seg til nytt sykehus og at vi kan lokke til oss nye ansatte som ønsker å jobbe på et av Norges mest moderne og framtidsretta sykehus, sier Viken.

Hun trekker fram at det i utviklingen av bygget har vært viktig å finne gode løsninger både for pasienter og de ansatte. Det skal være enkelt å finne fram gjennom god skilting der også fargebruken ved sjukehuset er viktig.

Slik kan et sengerom bli på Hjelset. Foto: Fra videoen

Viser arkitektenes forslag

I filmen ser en arkitektene sine forslag til farge og materialbruk, endelige løsninger blir bestemt i løpet av høsten 2022.

– I planleggingsarbeidet har sjukehusplanleggerne sammen med ansatte i foretaket og arkitektene vært opptatt av å utvikle funksjonelle rom med gode lysforhold. Store vinduer og store uteområder ved sjukehuset vil gi pasienter, besøkende og de ansatte både utsikt og nærhet til den flotte naturen, poengterer kommunikasjonsrådgiveren.

På Hjelset vil det bli tilbudt nye konsepter som enerom, korttidspost og samling av det psykiatriske- og det somatiske tilbudet.

– Vi håper og tror at innbyggerne og de ansatte vil like filmen og at de ser fram til at vi åpner dørene i 2025, sier Viken og legger til at presentasjon av SNR Kristiansund skal inkluderes i videoen så snart arealplanløsninga er vedtatt der.