Sperringer ved gassanlegget Nyhamna på Aukra torsdag formiddag etter at det var ringt inn en bombetrussel mot landanlegget som tar imot gassen fra Ormen Lange-feltet ute i havet. Foto: Gunn Aarønes

SISTE: Beredskapskoordinator Geir Göncz i Aukra kommunen opplyste til Rbnett litt etter kl. 10 at en person hadde ringt inn en trussel mot gassanlegget, men at politiet har fått kontroll på innringeren.

Ifølge TV2 dreide det seg om en bombetrussel.

Politiet i Møre og Romsdal meldte klokken 09.15 at de var på vei til Ormen Lange på Aukra etter det politiet beskrev som en uavklart situasjon.

– Uavklart situasjon ved Ormen Lange. HV har vakthold på stedet. Politiet er på vei til stedet med ressurser. Begrenset kapasitet til å svare media, meldte politiet på sin Twitter-konto.

Ormen Lange er et gassfelt ute i havet, men brukes på folkemunne av og til også om landanlegget Nyhamna i Aukra som tar imot gassen fra Ormen Lange-feltet.

Har satt krisestab

Rundt kvart på 10 opplyste servicesjef Aaslaug Søreide i Aukra kommune at ordføreren har satt krisestab.

– Vi er fire personer i møte nå.

– Hva har skjedd?

– Vi jobber nå med å få oversikt. Ordføreren vil publisere sak etter hvert på vår heimeside.

Kommunen la ut denne meldinga på sine hjemmesider:

«Hending på Nyhamna - kommunen har satt krisestab

Aukra kommune har i dag kl. 09.13 motteke melding om ei hendig på Nyhamna. Aukra kommune har satt krisestab og jobbar med å få oversikt. Politiet er på staden og handterar hendinga. Tilsette på Nyhamna er evakuert og vegane rundt anlegget er stengt.

Vi kjem tilbake med informasjon så snart vi har meir oversikt.»

Vår journalist på stedet sier at det ser ut som en evakuering fra anlegget. Foto: Gunn Aarønes

Knut Are Bakke, sjef for Heimevernet i Møre og Fjordane var ikke tilgjengelig på telefon torsdag morgen. Major Richard Moen i HV-11 sa til Romsdals Budstikke at HV utfører oppdrag på Ormen Lange på vegne av politiet.

– Det er politiet som er oppdragsgiver og som derfor må uttale seg til media, sa Monsen. Han ville ikke opplyse om hvor mange soldater fra HV som er på Ormen Lange eller hva HV nå gjør i forhold til situasjonen som er oppstått.

Foto: Gunn Aarønes

Romsdals Budstikkes reporter på stedet forteller at politiet har satt opp vegsperring ca 200 meter fra hovedbygningen. Politiet, sammen med Heimevernet, stopper nå trafikken.

Personell fra Nyhamna ser ut til å evakueres. De går i samlet flokk i retning anleggshotell-området som ligger et stykke fra produksjonsanlegget.

Politi ved Hollingsholm ferjekai torsdag formiddag. Foto: Joachim Høyer

Kitty Eide, kommunikasjonssjef for Shell Drift og Prosjekt i Norge, sier til Rbnett at hun ikke kan kommentere saka, og viser til politiet.

Ordfører Odd Jørgen Nilssen i Aukra kjente ikke til hva saken dreier seg om da Rbnett snakket med ham litt før kl. 09.30.

– Men erfaringsmessig tar det litt tid før kommunen får beskjed ved en hendelse, med mindre man trenger kommunens ressurser, sier Nilssen.

Vakthavende Rian Morrison ved 110-sentralen for Møre og Romsdal opplyste til Rbnett at det er politiet som har hånd om aksjonen. Han ville verken avkrefte eller bekrefte om brannvesenet var involvert.

Til TV2 sier Jan Soppeland, myndighetskontakt og direktør for kommunikasjon i Shell at de har registrert at politiet har lagt ut melding og at de sjekker hva som er bakgrunnen for den. Utover det har han ingen informasjon.

Foto: Joachim Høyer

Romsdals Budstikke har forsøkt å få ytterligere kommentarer fra politiet om situasjonen, men har foreløpig ikke lykkes med å oppnå kontakt.