Klokka 10.48 får Romsdals Budstikke bekreftet av politiet at den savnete kvinnen er funnet. Hun er i live og oppegående, og blir tatt hånd om av helsepersonell. Hun ble funnet av en privatperson som var ute og lette i området.

Kvinnen ble funnet i ulendt terreng i et område øst for Kleivehallen rundt klokka 10 lørdag formiddag.

– Personen som fant henne er en privatperson som var ute og lette. Vedkommende er ikke del av det organiserte frivilligapparatet, men lette på eget initiativ. Det er svært positivt at hun er funnet i live, sier innsatsleder Kjersti Vestavik.

- Hvilken forfatning er kvinnen i?

– Hun var kald, men oppegående og våken da hun ble funnet. Hun blir nå ivaretatt av helsepersonell.

Dett har vært 50 frivillige i søk gjennom natta. Lørdag formiddag var det rundt 30 personer i aksjon. De kom fra Norske Redningshunder, Røde Kors Hjelpekorps og Norsk Folkehjelp. Det har blitt lett med helikopter, drone, ATV, båter, hunder og biler i tillegg til at letemannskapene har lett til fots.

– De frivillige er suverene. Uten dem får vi ikke gjort så mye, de kan virkelig jobben sin og fortjener skryt. Mange har holdt på siden fredag kveld, sier Vestavik.

OPPDATERT KLOKKA 10.30:

Klokka 10.30 sier politiet at det er gjort en observasjon av det som kan være den savnete kvinna.

– Observasjonen er gjort i den aktuelle søksområdet. Vi venter nå på å få undersøkt observasjonen. Vi håper det skal være den savnete kvinnen. Det skal være sett en person i live som kan være kvinnen, sier operasjonsleder Line Kjernli Karlsen i Politiet i Møre og Romsdal til Romsdals Budstikke.

Leteaksjonen etter kvinna som ble meldt savnet ved 23-tiden fredag kveld pågår for fullt lørdag. Store mannskaper lette i hele natt etter kvinnen.

Lette i hele natt: Jan Morten Selliseth og Stine Puck fra Norske Redningshunder. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Samtidig med at letingen pågår for fullt har politiet også satt i gang etterforskning.

– Det er vanlig at vi i slike forsvinningssaker også tar etterforskningsskritt. Vi jobber ut fra flere hypoteser, sier Karlsen.

– Mistenker dere noe kriminelt bak forsvinningen?

– Nei, i utgangspunktet ikke. Vår hovedhypotese er fortsatt at hun har gått en tur og gått seg bort, sier Karlsen til Romsdals Budstikke.

OPPDATERT KLOKKA 10.00: Jan Morten Selliseth og Stine Puck fra Norske Redningshunder var to av over 50 frivillige letemannskaper som var ute i hele natt og lette etter den savnete kvinnen. Klokka 10.00 lørdag formiddag var kvinnen fortsatt ikke funnet. Ifølge politiet snakker kvinnen ikke norsk, og er på besøk hos familie. Letingen vil fortsette utover dagen med frivillige mannskaper og helikopter, sier politiet.

OPPDATERT KLOKKA 07.15: Letingen etter kvinnen pågikk gjennom hele natta uten resultat.

– Leteaksjonen vil fortsette for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Leif Arne Mork ved Politiet i Møre og Romsdal til Romsdals Budstikke lørdag morgen.

Letingen fortsetter i samme område, med utgangspunkt i Kleive og østover.

– Det kan også bli aktuelt å utvide området, sier Mork.

Politiet har gjennom Molde kommune fått sendt befolkningsvarsel til alle beboere i det aktuelle området. I meldinga blir folk oppfordret til å sjekke sine uthus, garasjer og liknende i tilfelle kvinnen oppholder seg der.

Politiet jobber ut fra at kvinnen var på tur og av en eller annen grunn ikke har kommet tilbake. Hun kan ha gått seg vill.

– Vi har ingen opplysninger om at det kan være andre årsaker til at hun ikke kom tilbake etter turen, sier Mork.

Det har i natt vært rundt 50 frivillige letemannskaper som har lett etter kvinnen. Det er også brukt helikopter i letingen. Norsk Folkehjelp Nesset, Norske Redningshunder og Røde Kors er blant de frivillige leitemannskapene som deltar i leiteaksjonen.

– Nå er en del av letemannskapet dimittert og det er komme til nye. Det kan også bli aktuelt å kalle inn flere, sier Mork.

Kvinna skal vært iført ei lang lys blå vinterjakke og svart bukse. Hun har kort grått hår, opplyser politiet. Ved observasjoner kan politiet kontaktes på telefon 02800.

Frivillige mannskaper lette i hele natt etter kvinnen i 50-åra. Bildet er fra Kleivehallen hvor leiteaksjonen blir koordinert. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

OPPDATERT KLOKKA 01.03: I 23-tida fredag kveld meldte politiet at de var i ferd med å sette i gang en leiteaksjon etter ei savnet kvinne på Kleive.

Kvinna har vært savnet siden 14–15 – tida fredag ettermiddag.

Frivillige leitemannskap fra Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp Nesset og Hustadvika deltar i søket.

Møre og Romsdal Røde Kors melder på Twitter at frivillige fra Molde, Kristiansund og Tingvoll er ute på oppdrag.

– Søket er i gang for fullt, og cirka 30 frivillige leitemannskap deltar. Politiet er også på stedet med drone, og får i tillegg bistand fra brannvesen og redningsskøyte som søker langs strandsona, sier operasjonsleder Leif Arne Mork til Rbnett rundt klokka 01.

Den hvite stripa viser hvor helikopteret har lett etter kvinnen. Foto: Skjermdump Flight Radar 24

Han forteller at de ikke har fått inn noen tips som er verifisert, men at en person har ringt inn og fortalt at han kan ha sett ei kvinne som passer beskrivelsen tidligere på dagen. Observasjonen var gjort i nærområdet der kvinna har tilhold.

Operasjonslederen forteller at de fortsetter søket til de ikke ser flere muligheter.

– Vi fortsetter gjennom natta, og også neste dag, og holder på så lenge vi har ting å jobbe med. Vi legger planer framover knyttet til hvilket område som skal avsøkes, og lager ei prioritert rekkefølge. Vi starter med de mest naturlige områdene, der det er mest vanlig å gå tur. Så får vi eventuelt utvide etter hvert, hvis vi ikke gjør funn, sier han.

Kvinna de leiter etter er i 50-åra og har kort grått hår. Hun skal være iført ei lang lys blå vinterjakke og svart bukse.

– Kvinna har vært savnet siden 14–15-tida fredag ettermiddag, da hun ikke var heime da resten av familien kom heim fra jobb og skole. Familien leita en del på egen hånd før de meldte henne savnet, sier Mork.

Kvinna er på besøk hos familien, og er ikke veldig kjent i området. Operasjonslederen forteller at hun liker å gå tur, og at de antar at det er det hun har gjort. Hun har ikke gitt beskjed til noen om at hun skulle det.

– Den største bekymringen er at det er så kaldt ute, sier Mork.

Politiet ber om at folk som har sett ei kvinne som passer til beskrivelsen, i løpet av dagen eller kvelden, tar kontakt på 02800.

Saken oppdateres.

Leiteaksjon: Norsk Folkehjelp Nesset, Norske Redningshunder og Røde Kors er blant de frivillige leitemannskapene som deltar i leiteaksjonen. Foto: Norsk Folkehjelp Nesset