Gründer og Fole Godt-eier Kristin Heggdal er første gjest ut i Romsdals Budstikkes nye podkast Hør på henne. Podkasten skal løfte fram kvinner som har turt å satse og som har en historie å fortelle.

LYTT HER:

– Hadde jeg visst alt det jeg vet i dag, vet jeg ikke om jeg hadde turt å satse, sier Heggdal i episoden, der hun ikke legger skjul på at hun fortsatt legger ned utallige med arbeidstimer i livsverket.

Må tjene penger

Hun er åpen på at hun hadde håpt bunnlinja skulle se annerledes ut etter 15 års drift, men at hun fortsatt har klokkertro på konseptet.

– Sett utenfra, ser det ut som Fole Godt går bra, og inntektsmessig gjør det det, forteller Kristin om bedriften, som i følge regnskapstalla hadde 13, 7 millioner i driftsinntekter i 2021 – og et driftsresultatet på minus nær 300.000 kroner.

– Det er vanskelig å drive et håndverksbakeri. Vi lager alt fra scratch, og det må mange hender til, forklarer Heggdal.

I podkasten forteller hun også at hun har lært mye av den tøffe konkursen tre år etter oppstarten i 2008, og om hvorfor hun valgte å avslutte driften på Vestnes etter bare fire måneder.

Erfaringene har gjort henne klokere, og Kristin snakker varmt om støtten hun føler hun har i byens befolkning. Dessuten forteller hun om hva hun tror må til for å øke lønnsomheten.

– Ønsket og visjonen min er jo at jeg skal klare å starte minst to steder til, som har navnet og skiltet til Fole Godt på seg, forteller Kristin, og avslører at hun blant annet har fått tilbud om å starte opp i Ålesund.

Om flyvertinne- og fotballfruelivet

Det blir også historier fra da Kristin var sammen med fotballproffen Jan Berg fra Molde. Han spilte både for Elche og Rayo Vallecano, og det brakte henne til Spania som «fotballfrue». Dessuten har hun reist og opplevd mer enn de aller fleste i sin tidligere jobb som flyvertinne.

Vi får også høre om hvordan det er å drive business sammen med mannen Stig Kristoffersen, og om hjertet som banker for MFK, der sønnen Filip nylig ble norgesmester med klubbens juniorlag.

Kristin forteller også om oppveksten i Molde, som blant annet ble preget av at moren hennes tidlig ble rammet av MS-sjukdom. Hun døde da Kristin var 26 år gammel.

Ny episode hver tirsdag

Hør på henne er en ny podkastsatsing fra Romsdals Budstikke. I første sesong får lytterne møte 10 kvinnelige gjester.

– Vi synes det er stor stas å lansere en ny podkast fra mediehuset Romsdals Budstikke. Fra før har vi jo etablerte «RB-sporten» og har i en periode også hatt «I-laget». Når vi nå kjører i gang «Hør på henne» er det fordi vi har lyst til å løfte frem kvinner – i et mediebilde som ofte preges av menn, sier nyhetsredaktør Torill Skuseth og legger til:

– Vi bor i et fylke som er ganske tradisjonelt, både når det gjelder utdanningsvalg og yrkesvalg – og der de fleste av beslutningstakerne tradisjonelt sett har vært menn. For media er det en viktig oppgave å sørge for mangfold i kildebruken. «Hør på henne» kan bidra litt til det. Og det er rett og slett en masse spennende damer der ute. Vi tror at disse historiene vil berøre, engasjere og inspirere lytterne. Det er målet. Så håper vi at både kvinner og menn har lyst å lytte, sier Skuseth, som ikke utelukker at det kan bli mer enn én sesong.

– Blir dette en suksess, så kjører vi på. For det er nok av intervjuobjekt å ta av, sier hun.

Du kan høre Hør på henne der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken, eller fra fronten på Rbnett. Alle episodene blir åpne og gratis for alle, også ikke-abonnenter.