Det er i podkasten Hør på henne at Sherin Obaidli forteller om sorgen og savnet etter mamma Ruth-Nanna, som døde av kreft 1. juledag i fjor.

Podkasten kan du lytte til her:

– Jula var hennes høytid

Samtidig som at Molde Elite har tatt sin første NM-medalje i historien og er klare for Europaliga-spill, har kaptein Sherin Obaidli hatt et tøft år på hjemmebane.

I podkasten forteller hun på hvilken måte hun minnes moren hver gang hun går ut på håndballbanen.

Hun snakker også om hvordan følelsene blir forsterket rundt juletider, og hvordan de gruer seg til jul - samtidig som de er takknemlige for å være sammen.

– Det har gått et år. Hvordan tror du denne jula blir?

– Det har vært spesielt i hele år. Det har vært en første gang for alt, uten henne. Det har vært mange barrierer å bryte. Jula var hennes høytid, hun elsket det, for da kunne vi være samlet, da kom alle hjem og vi hadde mye tid sammen, sier Sherin, som blir full av tårer når hun skal beskrive moren.

– Hun var utrolig god på å være mamma. Hun støttet oss og så oss for dem vi var, hun reiste rundt og så på oss, når vi kom hjem fikk vi alltid en klem. Hun var den man alltid kunne gå til. Hun var veldig «på», av og til lurer jeg på om det var derfor hun var på kloden, for å være mamma. Hun var den beste i våre øyne.

Håndballbanen som fristed

Det blir også en del håndballsnakk, og Sherin avslører blant annet hvilke rutiner hun har før kamp, hvordan hun vurderer motstandslagene franske Besancon, tyske Dortmund og ungarske Siófok i gruppespillet i Europa – og hva hun tenker om framtida si som håndballspiller.

Videre forteller hun at håndballen har vært et viktig fristed for henne, både og etter moren døde.

– Det er en plass jeg kan koble av på. Det er godt å komme inn i hallen, og trene med de andre. I starten var det en fasade som skulle på, jeg skulle dit og prestere. Nå føler jeg det det er et sted der jeg jeg slapper av. Det er en arena i livet, som jeg har delt med familien, og som har betydd mye opp gjennom årene, sier Sherin.