Det melder Molde kommune i ei pressemelding mandag.

– Vi forholder oss til gjeldende planer og forbereder oss grundig for å innføre Helseplattformen, opplyser regional innføringsleder for Romsdal, Gøril Groven.

Hun skal jobbe for en best mulig prosess på veien mot et nytt pasientsystem i kommunene, i samarbeid med de kommunale innføringslederne.

Sju kommuner i Trøndelag har tatt i bruk Helseplattformen så langt. Innføringen i de seks kommunene som koblet seg på samtidig som St. Olavs hospital har gått etter plan, og de melder at løsningen fungerer godt, står det i pressemeldinga.

Ytterligere 12 kommuner planlegger å innføre Helseplattformen i 2023, inkludert kommunene i Romsdal.

Utsatt oppstart for sykehusene

St. Olavs Hospital i Trondheim var det første sykehuset som innførte Helseplattformen. Her har det vært sammensatte utfordringer og det er nødvendig å bruke tid på feilrettinger. Styret i Helse Midt-Norge har derfor valgt å utsette utrullinga for helseforetakene i Nord Trøndelag og Møre og Romsdal.

Helseplattformen orienterer

Helseplattformen skal bidra til økt informasjonsflyt mellom de ulike helsetjenestene og pasienten, samt øke pasientsikkerheten. Viseadministrerende direktør Christer Mjåset i Helseplattformen vil holde en orientering til Molde formannskap tirsdag 10. januar klokken 13.