Romsdals Budstikkes nye podkast har fått navnet I-laget. Det er 1FMs radioreporter Hanne Fleischer som er hjernen bak det hun håper blir en suksess.

– Det skal være en lett og ledig podkast som ikke er så selvopptatt. Vi som programledere trenger ikke snakke så mye om oss selv. Vi er ikke så viktige i det store verdensbilde, eller i Molde for den saks skyld, sier Fleischer som er en av podkastens programledere.

Med seg på laget har hun sin gode venn Rune Hoel. De har samarbeidet på flere prosjekter tidligere, så det var ingen tvil om at det var de to som skulle gjøre I-laget sammen.

– Det siste prosjektet vi gjorde sammen var å spille ektepar i en film. Etter innspillingen fant vi ut at det var på tide å finne et nytt prosjekt. Vi drodlet litt fram og tilbake, men en dag kom Hanne og sa «jeg vet hva vi skal gjøre, vi skal lage podkast», forklarer Hoel.

– Så er jeg veldig glad i å ha ja-mennesker rundt meg, og Rune er et av det største ja-menneskene jeg kjenner, legger Fleischer til.

Med unge for unge

Fleischer forteller at hun i mange år har tenkt at det finnes for lite innhold for unge og unge voksne, dette har hun tenkt å gjøre noe med. I podkasten kommer de til å ta opp ulike temaer som unge bryr seg, i tillegg vil gjestene være unge.

– Den er med unge for unge. Vi er ikke unge, men vi løfter frem unge for unge, sier Fleischer og ler.

– Men absolutt alle er velkomne til å høre på, legger hun til.

Håper å provosere og underholde

De to programlederne forteller at de håper at temaene treffer folk, og at man kan bli både provosert og underhold som lytter.

– Det kan jo være at man ikke er enig i alt som blir sagt. Jeg håper folk vil åpne øynene å se at det finnes flere sider av saken. Man angriper ofte person i stedet for sak, men jeg tror det er kjempeviktig å respektere at alle ikke mener det samme, sier Fleischer.

– Vi skal jo ta opp temaer vi tar fullstendig avstand fra, men vi må jo kunne ha en samtale med noen vi er uenige med også, legger Hoel til.

Hanne og Rune er spent på hvordan podkasten blir mottatt. Foto: Mari Kippernes

Håper å kunne fortsette lenge

Fleischer beskriver podkasten som en romslig og inkluderende podkast. Planen i første omgang er å lage åtte episoder om forskjellige temaer med ulike gjester.

– Jeg håper det gir et godt nok grunnlag til å overbevise folk sånn at vi kan lage mer, sier hun.

For ifølge de to programlederne har mer en nok ideer på blokka til å kunne lage flere sesonger med I-laget.

– Vi har klart å få alle ideer ned til åtte forskjellige temaer, men vi har så mange flere ideer og tanker, sier Fleischer.

– Ja blokka er jo full, så vi kan lage mange sesonger, og det er før vi egentlig har tenkt oss om. Det kommer jo alltid nye temaer man kan snakke om, så jeg tror vi kunne holdt på lenge, sier Hoel.

Opplevelsen av Molde

Fleischer og Hoel forteller at lytterne kan vente seg mange spennende temaer i tiden som kommer. I første episode møter man Alice Rongved-Dragesund (19) som har flyttet fra Bergen til Molde for å studere sykepleie. I podkasten snakker hun blant annet om det å flytte for seg selv for første gang, den nye tilværelsen som student og hennes opplevelse av Molde som by.

Noe av det hun snakker om er følelsene hun hadde før hun flyttet til Molde.

– Jeg var veldig redd for at det skulle bli et sjokk å flytte hit. Jeg hadde hørt om ei annen som flyttet til Molde, hun flyttet hjem igjen etter en måned, det ble jeg litt redd av å høre.

Rongved-Dragesund beskriver seg selv som selvstendig, men når man flytter for seg selv for første gang kan det dukke opp mange nye spørsmål.

– Jeg ringte til mamma, for vi har tørketrommel og vaskemaskin i samme greie, så var jeg redd for å sette på vaskemaskinen igjen istedenfor å sette på tørketrommelen, så jeg ringte til mamma og bare «hvordan gjør jeg dette?».

Gjest: Alice Rongved-Dragesund fra Bergen er I-lagets første gjest. Foto: Mari Kippernes

Fikk sjokk

Fleischer som selv er innflytter fikk hvert fall sjokk da hun fikk høre 19-åringens beskrivelse av hvordan det opplevdes å komme til Molde.

– Det er så sjelden jeg blir kjempeoverrasket, satt ut og sjokkert, men det ble jeg. Både jeg og Rune datt nesten av stolen når hun snakket om hvordan det var å komme hit, forklarer Fleischer.

Mandag vil episoden som heter «Ny i ny by» bli tilgjengelig for lytterne.

– Vi er kjempespente, sier Fleischer og Hoel.

– Jeg har bodd lenge nok i Molde til å tenke at «off, det er ingen som gidder å høre på», men så har jeg bevart noe av Innlands-optimisten som gjør at jeg tenker «tenk om», så får jeg litt noia for det også. Da er det et eller annet viktig vi har å bringe på banen, så da må vi opprettholde det, noe som er en helt sinnssyk oppgave, sier Fleischer.

Første episode av I-laget vil bli tilgjengelig mandag. Foto: Mari Kippernes