Det er ingen store endringer for skolene i det nye statsbudsjettet. Her er punktene som gjelder Møre og Romsdal.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Høgskolen i Molde (HiM) med 1 million kroner for å videreføre de nye studieplassene som ble opprettet i revidert nasjonalbudsjett 2015.

ALT OM STATSBUDSJETTET HER

* Regjeringen foreslår at rentekompensasjonsordningen for skoler og svømmeanlegg blir økt med 1,5 milliarder kroner, som innebærer at kommunene totalt sett får rentefritak for nye godkjente lån til skoler og svømmeanlegg for 1,5 milliarder kroner i 2016. I tillegg foreslår regjeringen et engangstilskudd på 500 millioner kroner til vedlikehold og rehabilitering av skoler og omsorgsbygg i kommunene som er en del av tiltakspakken for å øke sysselsettingen.

* Den historiske satsningen på videreutdanning for lærere videreføres i 2016. Etter å ha tredoblet satsningen på videreutdanningen er vi på det nivået vi ønsker. Totalt legges det til grunn 5050 plasser til videreutdanning for lærere i 2015 og 2016. 216 av plassene ble tilbudt lærere i Møre og Romsdal høsten 2015.

* Regjeringen foreslår at det skal gis 2 200 nye tilsagn om tilskudd til bygging av studentboliger i Norge neste år. Regjeringen viderefører dermed det rekordhøye nivået fra 2015. I 2015 ble det gitt tilsagn om 76 nye studentboliger i Møre og Romsdal. Studentsamskipnaden vil kunne søke om midler også neste år, som vil bli fordelt tidlig på året.