– Innhold et viktigere enn ord

– Vi støtter Sylvi fullt ut i denne saka. Innholdet i budskapet hennes er viktigere enn hvilke ord som blir brukt. Hun har fått satt saka rundt pedofile overgripere på dagsorden. Alle jeg har snakket med er enig med Sylvi. Hun har en fantastisk standing, også ut over eget parti, sier Frank Sve, som ble gjenvalgt som fylkesleder med akklamasjon.

Som beredskapsminister har Sylvi Listhaug ansvar for noen av landets mest utsatt områder i Rauma. Stranda og Norddal. Hun skal møte de aktuelle kommunene om denne saka i april, opplyser Frank Sve.

Ny debatt om pelsdyr?

Han karakteriserer dette årsmøtet som det beste de noen gang har hatt. Møre og Romsdal er Fremskrittspartiets største fylkeslag. Med to statsråder og to stortingsrepresentanter på plass markerer fylket seg også godt nasjonalt.

Etter at Venstre kom inn i regjeringa, har Frp måtte jenke seg i flere saker. Erklæringen om avvikling av pelsdyrnæringen er en slik sak. Her har ikke Møre og Romsdal Frp gitt opp å få endret på dette vedtaket, som etter planen skal gjennomføres i løpet av sju år.

Veg og ferje

Ellers er partiet opptatt av samferdsel. Årsmøtet vedtok å gå inn for linje K2 1B på E39 over Ørskogfjellet. De krever også mer til ferjedrift.

Tiltak mot mobbing

Partiet er opptatt av mer enn veg og ferjer. På fylkesårsmøtet fremmet FpU en resolusjon som går på digital varsling om mobbing.

– Dette er et uhyre interessant forslag, som fikk full tilslutning på årsmøtet. Mobbing er et stort problem som ødelegger hverdagen til mange unge. Med dette innspillet vil vi skape en lavere terskel for å melde fra om mobbing, forteller Frank Sve, som roser ungdomspartiet for stort engasjement.

Knut Flølo og Sylvi Listhaug. Foto: Bjørn I. Bergestuen