– Dette er en gledens dag, det er ei fornuftig og logisk beslutning fylkesmann Lodve Solholm. Logikken seiret, mener Odd Arve Orten på Orten.

– På Ona har vi allerede heist flagget. Dette er ei løsning vi har kjempet for og som vi har hatt ei god tro på. Det ble slik vi håpet på. Vi er romsdalinger, dette var helt logisk, sier også Oddgeir Viken på Ona.

Hard kamp

Verken Orten eller Viken tror det har noen betydning at det ikke ble Aukra, men at de kan bli en del av Molde kommune.

– I søknaden sto det at vi ønsket å bli en del av Aukra, eller den kommune de ble en del av. Det viktigste er at vi forblir romsdalinger, presiserer de begge.

Skal feires

Ikke bare har de heist flagget på Ona, det er smil hele vegen. Viken antyder at de kanskje tar fram champagnen også.

– Men det er jo et forbehold, dette er ei anbefaling fra fylkesmannen til departementet. Og lokalpolitikere i Sandøy har flagget at dette er ei løsning de ikke aksepterer. Kjemper de imot dette, vil det stå i stil med mye annet de gjør, er Vikens hilsen til politikerne i Sandøy.

Må modnes

– Det var jo litt spenning da fylkesmannen gikk ut med sju kommuner i Møre og Romsdal, så ble det 16 på kort sikt. Dette er en prosess som må modnes, mener Orten. Det øvrige av Sandøy kommune er foreslått i nye Ålesund med Skodje, Sula, Giske og Haram.

foto
Det er ei fornuftig og logisk beslutning fra fylkesmann Lodve Solholm. Logikken seiret, mener Odd Arve Orten, som var vært en av hovedaktørene i kampen for at Ona, Orten og Sandøya skal forbli romsdalinger. Foto: Agnar Gjendem